AED aanschaffen via een Nederlandse importeur

Door admin

Verschillende Nederlandse partijen bieden u defibrillators aan, waarmee u uw woonwijk, appartementencomplex of bijvoorbeeld bedrijfspand veiliger maakt. Een AED aanschaffen kan onder meer bij Defibtech, een importeur die door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde Lifeline defibrillators verkoopt. Welke mogelijkheden heeft u, wanneer u een AED aanschaffen overweegt? Kiest u voor een AED met een luidspreker, of wilt u een geavanceerder model inclusief een lcd-scherm? Denk bij een AED aanschaffen niet alleen aan de AED zelf. U kunt deze combineren met verschillende bijpassende accessoires. Ook een onderhoudscontract kan wenselijk zijn. U wilt zeker weten dat de defibrillator werkt op de momenten dat iedere seconde telt. 

Verschillende mogelijkheden bij een AED aanschaffen 

Een AED aanschaffen begint bij het inventariseren van uw wensen. Kies bijvoorbeeld tussen een semiautomatische AED en een volautomatisch model. Het verschil zit hierbij in het feit, dat u bij een semiautomatische defibrillator zelf op de knop drukt om een schok te genereren. Bang dat u dit niet op het juiste moment doet hoeft u niet te zijn; de AED instrueert u. Daarbij zal de software in de AED altijd controleren of er sprake is van een hartritme, voordat de schok wordt gegenereerd. Op deze manier wordt voorkomen dat men schade aan het hart van het slachtoffer aanricht bij het gebruik van een defibrillator. 

Instructies in verschillende talen op de AED installeren 

Het verschil tussen een semi- en volautomatische AED is niet het enige verschil om rekening mee te houden. De AED wordt standaard voorzien van Nederlandstalige instructies, wanneer u voor een Lifeline defibrillator kiest. U heeft hierbij de mogelijkheid om dit talenpakket uit te breiden met een vreemde taal. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van Nederlands- en Engelstalige instructies. Dit is aan te raden, wanneer er veel mensen met een andere nationaliteit in uw omgeving wonen en werken. De AED is zo door iedereen in de wijk te gebruiken. 

AED aanschaffen met een geïntegreerd lcd-scherm 

Eerder las u al, dat het ene model AED geavanceerder is dan het andere. Lifeline biedt een basismodel, welke enkel voorzien is van een luidspreker. Het alternatief is de Lifeline VIEW AED. Deze AED aanschaffen maakt dat u een reanimatie met nog meer vertrouwen uitvoert, daar het model voorzien is van een lcd-scherm. Zo handelt u niet alleen op basis van gesproken instructies, maar ook op basis van de instructies die het lcd-scherm u toont. Een reanimatie uitvoeren met een AED is mogelijk, zonder dat u een medische achtergrond hoeft te hebben. De instructies zijn helder en eenduidig. Prettig aan de defibrillators van Lifeline is daarbij dat de elektroden direct voor het grijpen zitten. U hoeft geen klepjes of schuifjes weg te halen om de elektroden op het lichaam van het slachtoffer te kunnen plakken. 

Accessoires bij een AED aanschaffen 

Naast de AED kunt u verschillende bijpassende AED accessoires aanschaffen. U kunt denken aan een wandkast voor buiten, voorzien van breekbaar glas. De wandkast helpt te voorkomen dat de AED beschadigd raakt door ruige weersomstandigheden of vandalen. Binnen uw bedrijfspand of appartementencomplex is een wandkast vaak niet noodzakelijk; een goedkopere wandbeugel volstaat. U heeft hierbij de keuze uit een losse beugel en een paneel welke verbonden kan worden met het internet. Dat laatste maakt het mogelijk om de status van de AED op afstand uit te laten lezen. Is er onderhoud benodigd? In dat geval weet u dit snel, zodat u de elektroden of batterijen tijdig kunt vervangen.

GERELATEERDE BERICHTEN