Ondergewaardeerde Europese wijngebieden

Door admin

Europa is hét wijncontinent van de wereld. Binnen bekende wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje zijn vele wijnregio’s terug te vinden. Een aantal streken staan al bekend om hun wijnen, maar er zijn ook genoeg regio’s die wel wat meer liefde verdienen. Als je wijnen koopt die uit deze regio’s komen of als je deze wijnen meeneemt als je terug komt van een bezoek aan één van deze regio’s, heb je een plek nodig om deze wijnen optimaal in op te slaan. Bij een wijnkasten shop kun je terecht voor wijnkoelkasten in allerlei varianten. Dit is de beste manier om wijnen om op te slaan. Hieronder vertellen we je meer over de meest ondergewaardeerde Europese wijnstreken van dit moment.

Saryan Straat

Als je jezelf een wijnland voorstelt, zal Armenië waarschijnlijk niet het eerste land zijn waar je aan denkt. Wellicht was je jezelf zelfs helemaal niet bewust van het feit dat hier wijnen geproduceerd worden. Toch is het zo, en de wijnen zijn van een hoog niveau. Armenië werd in 1991 onafhankelijk, en sinds die tijd is de wijnindustrie blijven groeien. Saryan Straat is het kroonjuweel van de wijnindustrie van dit land. Deze straat is in de hoofdstad Jerevan te vinden en is vooral bekend vanwege de wijnbar Vino, waar je de beste wijnen van dit land kunt proeven. Daarom rekenen we dit land tot de beste Europese wijngebieden van nu.

Georgië

Georgië is nog zo’n land dat je niet meteen zou associëren met wijn. Toch ontdek je binnen dit land een aantal van de oudste wijngebieden ter wereld. Voor de wijnliefhebber is dit land dus een prima bestemming om eens een keer te bezoeken. Voor het bereiden van wijnen wordt gebruik gemaakt van een methode die alleen in dit land wordt toegepast: Kvevri. Deze methode is essentieel voor de karakteristieke rijke smaken van de wijnen uit dit land. Deze methode is een waar onderdeel van de culturele identiteit van dit land. Geen wonder dat Georgische wijnen zo heerlijk smaken. Probeer het zelf eens.

Portugal

De één weet dat Portugal een uitstekend wijnland is, de ander niet. Veel mensen denken bij Portugal aan Port. Dat is natuurlijk een heerlijke likeur, maar de wijnen uit dit land worden wat ons betreft nog altijd ietwat onderschat. Heerlijk om wijnen uit te importeren, maar Portugal is ook een fantastisch vakantieland. Een bezoek aan één van de wijnstreken uit dit land is dan ook een aanrader. De bekendste bestemming op dit vlak is de Duoro vallei. Hier komen meerdere smaakvolle wijnsoorten vandaan. Dit komt onder meer omdat hier druifsoorten groeien die nergens anders ter wereld te ontdekken zijn.

GERELATEERDE BERICHTEN