De beste wijngebieden van Europa

Door admin

Als wijnliefhebber is het altijd interessant om te weten waar je wijn vandaan komt. Misschien heb je wel een eigen wijnkast nl waar je jouw wijnen in opslaat. Dan ben je pas een echte liefhebber, want op die manier kun je jouw wijnen op de beste manier opslaan en op de meest smaakvolle wijze nuttigen. Maar weet je wel waar jouw wijnen vandaan komen? En weet je uit welke gebieden de beste wijnen van dit moment komen? Hieronder zetten we een aantal van de beste wijngebieden van Europa voor je op een rij.

Nouvelle-Aquitaine

Het volgens velen beste wijngebied van Europa is terug te vinden in Frankrijk. Dat is geen verrassing, want Frankrijk is hét wijnland van dit continent. Nouvelle-Aquitaine is volgens veel mensen de wijnhemel op aarde. Deze regio heeft een vergelijkbaar oppervlak met heel Oostenrijk. Hierin zijn meer dan 10.000 gaarden te vinden. Verrassend genoeg maakt dit het niet tot het grootste wijngebied van Frankrijk, er is nog één gebied groter. Hier komen veel overheerlijke rode wijnen vandaan: Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec en Cabernet Franc bijvoorbeeld. Ook de druiven van veel smaakvolle witte wijnen groeien hier, bijvoorbeeld Sémillon en Sauvignon Blanc. De wijnliefhebber moet deze plek een keer bezocht hebben. Bovendien zijn er genoeg andere leuke dingen te doen om deze plek een bezoek waard te laten zijn.

Sicilië

Het bekendste eiland van Italië is ook één van de beste wijngebieden van Europa: Sicilië. Dit eiland is om veel redenen een populaire bestemming voor vakantiegangers, maar de meer dan 119.000 hectare aan wijngaarden zal de réden zijn om als wijnliefhebber dit eiland te bezoeken. Al in vroegere tijden werd hier wijn geproduceerd. Bekende wijnen die afkomstig zijn van dit eiland zijn onder meer Novello, Nero d’Avola, Malvasia en Catarratto Bianco. Er zijn op dit eiland veel proeverijen te vinden waar je een slok kunt nemen van de vele verschillende wijnen die hiervan afkomstig zijn. Ook voor de wijnliefhebbers is Sicilië een geweldige bestemming.

Castilia La Mancha

Castilia La Mancha is eigenlijk het meest ondergewaardeerde wijngebied van Europa. Sicilië is hartstikke bekend en als wijnliefhebber is de kans groot dat je ook al wel eens van Nouvelle-Aquitaine gehoord had, maar kende je Castilia La Mancha al? Toch is dit één van de beste wijngebieden van Europa. Het is een must om deze plek ooit eens te bezoeken. Dit is het grootste wijngebied van Spanje. Er zijn meer dan 400 wijnmakerijen te vinden. Je vindt hier alles, van rode en witte wijnen tot aan rosé.

GERELATEERDE BERICHTEN