De inrichting van je woning aanpassen met de woontrends van 2022

Door admin

Is het tijd om een keer een draai te geven aan de inrichting van je woning? Wil je het een keer helemaal anders? Of ga je verhuizen en moet je de nieuwe woonkamer nog helemaal in gaan richten? Dat kan soms best lastig zijn, vooral als je helemaal gewend bent aan je oude inrichting. Je wil dan natuurlijk wel zeker weten dat de nieuwe inrichting gaat bevallen. In dit artikel geven we je wat tips als je jouw woonkamer in wil richten volgens de woontrends van 2022/2023!

Dé woontrend van het seizoen 2022/2023

De meest belangrijke woontrend van 2022/2023 is duurzaam wonen. Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema in de interieurwereld, en het lijkt erop dat dit nog wel even zo gaat blijven. Duurzaamheid zit hem in de inrichting vooral in de materialen die worden gebruikt voor de meubels en decoratie. En natuurlijk het kopen van duurzame merken. Er wordt ook steeds sneller gekozen voor tweedehands meubels naar aanleiding van deze trend. In plaats van een mooi vloerkleed kopen dat splinternieuw is, kun je ook een gaaf tweedehands kleed van iemand overkopen. Zo help je ook meteen de wegwerpmaatschappij tegen te gaan.

Wonen en werken onder één dak

Deze trend is vooral naar voren gekomen door de corona crisis, aangezien iedereen thuis moest werken. Nu alles weer terug is naar normaal, is het thuiswerken toch een beetje gebleven. Daarom is het ook een trend om je woning een mix van wonen en werken te maken. Bijna iedereen heeft vandaag de dag een soort kantoorruimte in huis, of een hoek in de woonkamer waar ze kunnen werken. Ondanks de krapte op de woonmarkt letten mensen hier zelfs op wanneer ze een huis willen kopen: ze willen graag een aparte kamer hebben om te kunnen werken.

Je interieur laten inspireren door de natuur

Buiten naar binnen halen is een trend die begin dit jaar al groot was, maar zeker gaat blijven in de overgang naar 2023. Je ziet dit heel erg terug in de kleuren die gebruikt worden in het interieur, maar ook aan de manier waarop planten in de woonkamer opgaan in de rest van de inrichting. Denk qua kleur bijvoorbeeld aan salie, olijfgroen, grijsgroen en mosgroen. Die zilvergroene tint is dit jaar met name populair, aangezien het rust uitstraalt en ervoor zorgt dat er meer vrede in je huiskamer komt. Deze harmonische kleur is de ideale manier om buiten naar binnen te halen en de rust en vrede van de natuur ook in je huis te kunnen ervaren. De kleuren van het woonseizoen van 2023 worden traditioneel gezien in oktober bekend gemaakt, dus hier hoeven we waarschijnlijk niet lang meer op te wachten.

GERELATEERDE BERICHTEN