Een houten trap of een stalen trap: Voor welke trap kies jij? 

Door admin

Een nieuwe trap aanschaffen? Dan kom je al snel voor een lastige keuze: kies ik voor een houten trap, of voor een stalen trap? Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Zo is de houten trap goedkoop en praktisch, maar gehorig. Een stalen trap is daarentegen duurder, maar wel onderhoudsvriendelijk. Lees snel meer over het verschil is tussen houten – en stalen trappen.

Waarom kiezen voor een houten trap? 

Ondanks dat de stalen trappen steeds populairder worden, zijn de houten trappen nog steeds trendy. Dit komt doordat er enorm veel houtsoorten zijn waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hardhout, beukenhout of eikenhout bij het kopen van jouw trap. Door de diversiteit aan hout, is er altijd een trap die goed aansluit op jouw interieur. 

Bovendien zijn houten trappen niet duur. Vooral de houten steektrap – beter bekend als de rechte trap – is vrij goedkoop. Verder kun je hout lakken, dus kun je ook altijd voor een andere kleur kiezen dan de standaardkleur. Tot slot kun je ook nog meerdere materialen combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten traptreden bij een stalen trap. Hiermee creëer je een ware eyecatcher, waarbij je landelijk en industrieel combineert. 

De voordelen van een stalen trap

Kies je voor een stalen trap? Je bent niet de enige. Veel mensen kiezen voor een stalen trap, waarbij vooral de zwarte stalen trap erg populair is. De meeste mensen vinden de stalen trappen fraai. Wel staan de trappen erom bekend dat ze trillingen kunnen doorvoeren. Dat merk je soms in andere ruimtes, vooral als kinderen de trap op stormen. Je kan er daarom voor kiezen om een stalen trap te combineren met houten treden. Netjes, praktisch en fraai: dat is hoe je een stalen trap met houten treden het beste kunt omschrijven.

Het grootste voordeel van een stalen trap is dat de trap vaak wel tientallen jaren mee gaat. Een stalen trap aanschaffen is een goede investering voor de lange termijn. Tot slot zijn er allerlei soorten stalen trappen en kun je kiezen uit allerlei materialen, zoals aluminium of gegalvaniseerd ijzer. Dit maakt de stalen trappen erg veelzijdig. 

Voor welke trap kies jij? 

Ga jij liever voor een goedkopere houten trap, of kies je gelijk voor een investering voor de lange termijn en ga je voor de stalen trap? Beide opties hebben voordelen en voor wat beide valt wat te zeggen. De tijd van rechte steektrappen is inmiddels voorbij. Ook zijn er veel soorten trappen te koop, zoals de halfslag trap, bordes trap, dichte trap en wenteltrap. Voor ieder wat wils dus. 

GERELATEERDE BERICHTEN