Het stappenplan voor een fotoboek maken 

Door admin

Heb je veel foto’s gemaakt en wil je daarom een fotoboek maken bij een website zoals hetfotoalbum.nl om de herinneringen voor altijd de bundelen? Dan is het belangrijk dat je weet welke stappen je moet doorlopen voordat je het fotoboek in handen hebt. Zo zorg je er namelijk voor dat alles helemaal naar wens is. Onderstaande stappenplan kan jou helpen om zoveel mogelijk te genieten van de foto’s. 

Stap 1: Orde aanbrengen in de foto’s en een thema kiezen

Iedere dag maak je veel foto’s, welke op verschillende apparaten opgeslagen staan. Jouw smartphone, tablet en laptop zijn voorzien van verschillende mapjes of staan allemaal door elkaar. Een fotoboek maken begint daarom bij het orde aanbrengen in de foto’s en zorgen dat er een chronologie in komt. Bij het maken van de fotoboeken moet je er ook voor zorgen dat je een thema hebt bepaald. Zo kun je bijvoorbeeld een boek maken over de eerste maanden van jouw kind, maar ook een volledig reisverslag samenstellen. Door van tevoren het thema al te bepalen zorg je dat een fotoboek maken veel eenvoudiger wordt en je sneller aan de slag kunt met het plaatsen van de foto’s. 

Stap 2: Een eerste selectie maken en het fotoboek bepalen

Je kunt dan de foto’s uitzoeken die je in jouw fotoalbum wilt hebben. Een eerste selectie maken kan zorgen dat je niet te lang bezig bent met het in elkaar zetten van de fotoboeken. Je hoeft hierbij nog niet alles uitgezocht te hebben, maar kunt wel meer duidelijkheid krijgen over wat er uiteindelijk in komt te staan. Er zijn verschillende vormen, maten en materialen te bepalen bij de fotoboeken. Je moet daarom kijken wat het beste bij jouw foto’s en het thema past, zodat je de keuze snel gemaakt hebt. Ieder albumsoort brengt weer iets nieuws met zich mee. 

Stap 3: De grootte van de foto’s en de opmaak

Wanneer je de fotoboeken zo creatief mogelijk wilt maken kun je het beste spelen met de grootte van de foto’s. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere kleinere foto’s bij elkaar op een pagina zetten en dan afwisselen met een grote op de andere pagina. Het gaat er hierbij vooral om dat je durft te experimenteren. Je gaat dit namelijk terugzien aan het fotoalbum. Bij een fotoboek maken kun je dan ook nog losgaan met kleuren, vormen en patronen. Iedere variant is mogelijk en je laat jouw foto’s helemaal uitkomen. Jij hoeft daarna alleen nog de bijschriften te bepalen als je de foto’s nog niet voor zichzelf vindt spreken. Zo heb je binnen een korte tijd de fotoboeken in handen.

GERELATEERDE BERICHTEN