Op deze kostenposten kun je in 2022 besparen

Door admin

De nieuwsberichten over inflatie zijn behoorlijk verontrustend. Zo bleek uit een recent onderzoek dat we in december 2022 met een inflatie van ongeveer 6% te maken hebben gehad. Een ongekend hoog percentage; als een dergelijke stijging zich doorzet, krijgen we binnenkort met ongekende taferelen in ons land te maken.

Merk je zelf ook dat het leven steeds duurder is? Of merk je dat bepaalde zaken in het leven steeds duurder gaan worden? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Door van handige tools, zoals een energievergelijker, gebruik te maken, kun je snel geld besparen. In dit artikel vind je enkele mogelijke besparingen op een rijtje.

Besparen op je autoverzekering

Moet je meer en meer vanuit huis werken? Dan is de kans groot dat je je auto steeds minder gebruikt. Mocht hier sprake van zijn, doe je er verstandig aan om eens kritisch naar je autoverzekering te kijken. Sluit de autoverzekering nog wel op je wensen aan? Of is de dekking van je huidige autoverzekering wellicht veel te uitgebreid? Door goed naar andere autoverzekeringen te kijken, kun je heel wat tientjes per jaar gaan besparen. Op het internet vind je tal van handige tools voor het vergelijken van de autoverzekeringen. 

Besparen op je boodschappen

De inflatie is ook heel goed in de supermarkt te merken. Tal van voedingsproducten en overige middelen zijn echt een stuk duurder geworden. Alleen al om die reden is het advies om heel kritisch te zijn tijdens het doen van boodschappen. Heb je bepaalde producten wel echt nodig? Of kun je ook prima uit zonder die producten? Door kritisch naar je boodschappen te kijken, kun je het nodige geld besparen. Dat doe je ook door te profiteren van de aanbiedingen van de supermarkten.

Besparen op je energie

De hoge inflatie is grotendeels te wijten aan de stijging van de energieprijzen. Doordat de energieprijzen ongekend hoog liggen, valt je energierekening een stuk hoger uit. Het is bovendien de verwachting dat de hoge energieprijzen nog een tijd lang aanblijven.

Het advies is daarom om goed naar de energieleveranciers en energiecontracten te kijken. Mogelijk kun je een energieleverancier vinden bij wie je een voordeliger energiecontract af kunt sluiten. Met het oog op de huidige energieprijzen is dat erg wenselijk.

Besparen op abonnementen

Is het Spotify abonnement echt noodzakelijk? Heb je nog wel elke dag de krant nodig? En heb je echt dat Netflix abonnement nodig? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je eens kritisch naar moet kijken. Door meerdere abonnementen op te zeggen, bespaar je echt veel geld per maand. Over een heel jaar uitgespreid zorgt dit voor een ongekende besparing.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

GERELATEERDE BERICHTEN