Verhuisd? Vergeet je sloten niet te vervangen

Door admin

Hoera, je hebt de sleutel van je nieuwe huis ontvangen. Eindelijk kun je aan de slag met het eigen maken van je huis. Sta jij al met de verfblikken en rollers klaar? Vergeet dan ook niet om de sloten te vervangen. 

Heb je alle sleutels ontvangen?

Bij de overdracht heb je een setje sleutels ontvangen, maar weet je zeker dat het alle sleutels zijn? Dat er geen sleutels meer zijn uitgeleend aan vrienden, familie, buren of vage kennissen? Het idee dat er een onbekend iemand bij jou naar binnen kan is niet fijn. Laat daarom direct je sloten vervangen

De verloren sleutel

Bewoners doen vaak jarenlang met een slot. Dan kan het soms voorkomen dat er een sleutel verloren is door bijvoorbeeld de kinderen. Helaas, weet je nooit zeker waar een verloten sleutel terecht komt. Daarom is het aan te raden om de sloten te vervangen als jij de nieuwe eigenaar van de woning bent. Zo weet je zeker dat alle sleutels compleet zijn en beslis je zelf aan wie je ze uitleent. 

Sloten vervangen

Als je de sloten van je woning wilt vervangen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt een slotenmaker inzetten. Deze heeft veel ervaring, het juiste gereedschap en kennis om vakkundig jouw slot te vervangen. Of je kunt het zelf doen als je handig bent. 

Hoewel het vervangen van een slot een klein klusje lijkt, raden we je toch aan om een slotenmaker in te schakelen. Deze kan je adviseren in de aankoop van een goed slot en heeft de kennis om het slot vakkundig te vervangen zonder de deur te beschadigen. 

Het juiste slot

Bij het kiezen van het juiste buitenslot is het belangrijk om goed te kijken of het slot een SKG-keurmerk heeft. Een SKG-keurmerk wordt afgegeven door een onafhankelijke stichting die de sloten test op duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Het keurmerk werkt met sterren, waarbij drie sterren het meest inbraakveilig is. Sloten met een SKG-keurmerk *** zijn bestand tegen de veelgebruikte inbraakmethodes. 

Extra veilig

Wil je jouw voordeur extra beveiligen? Dan kun je naast een cilinder ook een bijzetslot installeren. Deze monteer je op je deur en zorgt voor aanvullende beveiliging van je voordeur. Het kost een inbreker meer tijd en moeite om het tweede slot te openen waardoor de kans groter is dat deze gezien wordt door een buurtbewoner. Of dat de inbreker besluit om in zijn geheel te stoppen met deze inbraak, omdat het teveel tijd kost. 

Is het slot al vervangen?

Voordat je aan de slag gaat met de montage van nieuwe (extra) sloten is het belangrijk om met de makelaar te overleggen of het slot door hem vervangen is. Erkende makelaars bieden deze service soms aan, aan nieuwe huiseigenaren. Dit zou je tijd en geld besparen, dus vraag dit altijd even na bij de verkopende makelaar.

GERELATEERDE BERICHTEN