Er zijn veel verschillende soorten kit en dat maakt het gebruik soms wat lastig. Waarvoor gebruik je immers welke soort kit en wat is het verschil tussen die kitsoorten. Om je hier een beetje bij te helpen, vertellen wij je graag over een van de populairste kitsoorten, namelijk siliconenkit.
Kit is een verzamelnaam voor een materiaal dat dik en vloeibaar is en wordt gebruikt om zaken te lijnen of af te dichten. Kit is een erg fijn en populair product. Siliconenkit is daarbij erg populair.
De voordelen van siliconenkit
Siliconenkit is niet voor niets erg populair, het is zeer elastisch, waardoor scheuren van de voegen door beweging van de ondergrond worden voorkomen. Daarbij hecht het goed op vrijwel alle gladde oppervlakken en is het water-, schimmel- en verouderingsbestendig. Je kunt siliconenkit bijvoorbeeld perfect gebruiken in keukens of sanitaire ruimtes. Let wel op, want siliconenkit kun je niet overschilderen. Gelukkig verkleurd het ook niet door licht en is het meestal erg goed UV-bestendig.
Wanneer gebruik je siliconenkit?
We schreven het hierboven al even kort, je gebruikt siliconenkit het beste in keukens of badkamers, omdat de kit zo goed waterafstotend is. Siliconenkit wordt vaak verward met acrylaatkit. Het verschil tussen deze twee soorten kit, zit hem in de waterafstotende eigenschap. Acrylaatkit is namelijk niet of slecht waterafstotend en is daarom absoluut niet geschikt voor gebruik in badkamers. Daarbij kun je acrylaatkit eigenlijk niet goed aanbrengen op erg gladde ondergronden.
Siliconenkit aanbrengen
Het is niet moeilijk om siliconenkit aan te brengen. Met een mes kun je het tuitje van de kitkoker afsnijden, zo open je het spuitmondje. Hoe meer je afsnijdt, hoe groter de spuitmond en hoe groter dus de kitstrook. Maak de kitstrook altijd een klein beetje breder dan de voegopening, zo zorg je ervoor dat alles goed vult. Afhankelijk van het product dat je gebruikt, kun je nu in het handvat knijpen, waardoor de spuitmond zich vult met kit. De kit spuit je vervolgens met de juiste snelheid in de voegopening. Ga je te traag, dan krijg je een hobbelig oppervlak, ga je te snel dan ontstaan gaten. Ben je klaar, laat de kit dan goed drogen en uitharden.