Waarom iedere ondernemer tweedehands dozen moet gebruiken

Door admin

Gebruikte dozen zijn al eens gebruikt, maar kunnen makkelijk nog een tweede ronde mee. Er zijn nogal wat redenen om tweedehands dozen te gebruiken voor het versturen van jouw pakketten. Door producten te versturen in een gebruikte doos draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast bespaar je flink wat geld en komt het goed over op de ontvanger als jij gebruik maakt van een duurzame verpakking.

Wist je dat je gebruikte verzenddozen gewoon online kunt bestellen? Je kunt er ook voor kiezen om de verpakkingen die jijzelf ontvangt te bewaren en deze een tweede leven te geven op het moment dat je iets moet verzenden. Dit zijn een aantal voordelen van het gebruik van tweedehands verzenddozen.

Duurzaam alternatief

Tweedehands dozen zijn al eens gebruikt, waardoor er niet opnieuw dozen geproduceerd hoeven worden als jij kiest voor een gebruikt exemplaar. Dit is een stuk milieuvriendelijker. Naast gebruikte exemplaren kan je ook kiezen voor kartonnen dozen uit overproductie of een restpartij. Deze verzenddozen verkeren in een goede staat en zijn uitstekend (nog eens) te gebruiken. 

Goede indruk maken op doelgroep

Veel mensen hechten waarde aan duurzaamheid. Je kunt bijvoorbeeld op je website communiceren dat jij gebruik maakt van tweedehands verzenddozen om zo jouw voetafdruk te verkleinen. Ook kan je dit vermelden in de verzendbevestiging of bij de orderbevestiging. Omdat de dozen al eens gebruikt zijn, kunnen deze gebruikssporen bevatten. Denk aan een bedrukking of resten tape. Door duidelijk met je klant te communiceren begrijpen ze waar dit vandaan komt en dat jij op een verantwoorde manier onderneemt. 

Kosten besparen

Gebruikte dozen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe dozen en je kunt deze eenvoudig en snel online bestellen. Zeker voor beginnende ondernemers is dit erg interessant. Net als bij nieuwe dozen heb je de keuze uit heel veel formaten, waardoor je haast altijd wel gebruikte dozen kunt vinden die net zo goed om jouw product passen als een nieuw exemplaar. Zorg ervoor dat je geen onnodig grote doos gebruikt bij het versturen van producten, want dit zorgt voor een grotere CO2-uitstoot dan wanneer je kiest voor dozen op maat.

Gebruikte verzenddozen bestellen

Door tweedehands dozen te kopen bij een betrouwbare partij voldoen deze aan hoge kwaliteitsstandaarden. Zo verstuur je jouw pakketten net zo goed en veilig verpakt in een tweedehands doos als dat je in een nieuwe doos zou doen. Maar dan wel voor een fractie van de prijs en met een kleinere impact op het milieu. Denk jij erover na om een partij tweedehands dozen te kopen of dozen die je al in huis hebt nog eens te gebruiken? Wij zeggen: doen!

GERELATEERDE BERICHTEN