Wanneer kan ik boetevrij mijn hypotheek aflossen?

Door admin

Wil jij graag een huis gaan kopen? Dan is de kans groot dat je hiervoor een hypotheek gaat afsluiten. Een hypotheek is een geldlening die het mogelijk maakt om een huis te kopen. Doordat het huis als onderpand dient voor de lening, is het mogelijk om een groot geldbedrag te lenen. De hypotheek dien je natuurlijk wel af te lossen. Je doet dit in de meeste gevallen maandelijks inclusief rente. Het ligt aan de hypotheek die je afsluit op welke manier je de aflossing en rente betaald. Wil jij een hypotheek afsluiten? Kijk dan op https://www.vanlanschot.nl/aanbod/hypotheken voor de specifieke hypotheek die bij jou past.

Boetevrij de hypotheek aflossen

Als je een hypotheek afgesloten hebt, die je deze ook af te lossen. Hiermee betaal je maandelijks een bedrag terug aan de bank totdat je het hele bedrag van de hypotheek terug hebt betaald. Als je dit iedere maand op tijd doet, krijg je er geen boete over. Als je de hypotheek te laat of niet betaald, kun je boetes krijgen. Dit ligt altijd vast als je de hypotheek afsluit. Zorg er daarom altijd voor dat je de hypotheek op de juiste momenten aflost om er zeker van te zijn dat je niet voor extra kosten komt te staan.

Aflossingsvrije hypotheek nemen

Iedere situatie is een persoonlijke aangelegenheid. Hierdoor is het belangrijk dat er ook gekeken wordt naar je persoonlijke situatie voor het afsluiten van de hypotheek. Je kunt daarom ook kiezen voor verschillende hypotheekvormen. Een van deze hypotheken is de aflossingsvrije hypotheek. Dit wil zeggen dat je zelf mag bepalen hoeveel je maandelijks van de lening aflost. Als je bijvoorbeeld een baan hebt met een wisselend inkomen, kan dit erg handig zijn. Je zorgt ervoor dat je iedere maand de rente over de lening betaald en je kunt vervolgens zelf bepalen hoeveel je van de lening af wilt lossen. Hoe meer je aflost hoe minder rente je uiteindelijk gaat betalen, dus het is wel verstandig om zo snel mogelijk af te lossen!

Welke mogelijkheden heb je nog meer?

Naast een aflossingsvrije hypotheek voor je woning, zijn er nog meer mogelijkheden. Deze kunnen allemaal boetevrij afgelost worden, mits je wel op tijd de rekeningen betaald. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een annuïteiten hypotheek. Dit is een lening waarbij er maandelijks eenzelfde bedrag wordt afgelost. Het is echter in de eerste maanden een groot gedeelte rente, maar in de loop van de tijd verandert dit in een grotere aflossing. Doordat het bedrag altijd hetzelfde blijft, merk je zelf niet veel van de aflossing. De lineaire hypotheek lening zorgt ervoor dat de aflossing hetzelfde blijven, maar de maandlasten minder worden.

GERELATEERDE BERICHTEN