Een nieuwe tuin aanleggen, hoe pak je dat aan?

Door admin

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen in het voorjaar, willen we allemaal zo snel mogelijk de tuin in. Dit is ook hét moment om veranderingen door te brengen in de tuin, zodat je er van de zomer volop van kunt genieten. Het is alleen uitdagender dan je misschien zou denken, want met een paar nieuwe planten ben je er niet. Hieronder volgen een aantal tips die je kunt meenemen als jij toe bent aan een andere tuin. Lees gauw verder.

Alle tuinen zijn anders

Voordat je kunt beslissen wat je met je tuin wilt doen, moet je in kaart brengen hoe jouw tuin er nu uit ziet. Wat staat er allemaal in, hoe groot is de tuin, heeft de tuin een schuine afloop of is het kaarsrecht. Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Vooral de grootte van de tuin is belangrijk, want je kunt wel een enorm zwembad in de tuin willen maar als de tuin te klein is dan houdt het op. In een smalle tuin kun je weer andere dingen toepassen dan in een diepe tuin. Wees realistisch over wat wel en wat niet kan en ga daarna aan de slag met een plan. 

Je kunt niet alles veranderen

Je moet realistisch zijn over de dingen die je niet kunt veranderen. Een grote Japanse hulst kun je bijvoorbeeld niet even verplaatsen. Zet dus op papier, eventueel met een hovenier, wat je wel en niet kunt veranderen en hoe je het zou willen veranderen. De hovenier kan meedenken en tips geven. Je kunt daarnaast met speciale apps in een half uur je tuin opnieuw inrichten. Hiervoor wordt een speciale 3D technologie gebruikt, waardoor je heel makkelijk jouw nieuwe tuin kunt ontwerpen. Dit is ook handig als je je tuin laat doen, dan hoef je alleen maar jouw eigen ontwerp te laten zien. Dan weten de hoveniers precies hoe jij het wilt hebben. 

Ruimte voor een borderpakket

Als jij kiest voor een mooi borderpakket, zorg dan dat je voldoende ruimte tussen de planten laat wanneer je deze gaat planten. Sommige planten kunnen erg groot worden, het is zonde als ze dan te dicht op elkaar staan. Je ziet vaak op de kaartjes hoeveel ruimte ze nodig hebben, als je dat volgt kan er weinig mis gaan. Let hier dus op. Je kunt kiezen uit borderpakken met allemaal verschillende gekleurde bloemen, een pakket gericht op één kleur of een planten pakket. Je kunt alle kanten op, er is voor ieder wat wils. 

Verlichting in de tuin

Een goede verlichting is onmisbaar in je tuin, je kunt hier hele mooie en sfeervolle effecten mee creëren. Denk bijvoorbeeld aan een soort spotlight dat op jouw mooie palmboom schijnt. Of allemaal lichtjes in een rijtje achter elkaar langs het pad. Je hebt veel soorten verlichting voor de tuin.

GERELATEERDE BERICHTEN