Kunstplanten voor buiten kopen

Door admin

Wanneer je denkt aan kunstplanten dan denk je al gauw aan tante Sjaan van in de tachtig die in haar seniorenflat een kamer vol met nep planten heeft, gehaakte valletjes voor de gordijnen en daar urenlang zit te genieten van de hits van Frans Bauer of Jantje Smit. Maar dit is een stereotypering die een beetje uitvergroot wordt in deze blog natuurlijk want tegenwoordig is dit allang niet meer zo. Kunstplanten zijn namelijk behoorlijk hot. En dat komt doordat de kwaliteit van de kunstplanten ook steeds mooier en beter wordt. Want laten we eerlijk zijn, de kunstplantjes van het type tante Sjaan zoals hierboven beschreven, onderscheid je van een kilometer afstand vaak al wel als nep. Maar kunstplanten zijn tegenwoordig ook te koop in de meest realistische uitvoering, en daarmee is de trend ontstaan om kunstplanten buiten te plaatsen in de tuin.

Waarom kunstplanten in de tuin? 

Er zijn diverse redenen waarom je kunstplanten in de tuin zou kunnen laten plaatsen. De meest voor de hand liggende is het gebrek aan talent voor groen. En dat is heel realistisch want veel mensen hebben hier last van. Je moet namelijk wel weten hoe je voor echte levende planten moet zorgen zonder dat ze na een paar weken alweer de pijp uit gaan. Want dat is zonde natuurlijk. 

Planten zijn duur in aanschaf of ze nou echt of kunst zijn en dan wil je er ook zo lang mogelijk van genieten. Wanneer je dus van jezelf al weet dat je niet echt over groene vingers beschikt, kan het handig zijn om gewoon te kiezen voor kunstplanten

Je hoeft je er niet voor te schamen

Op de een of andere manier schamen mensen zich snel om toe te geven dat ze niet goed met planten om kunnen gaan en kiezen voor kunstplanten. Maar eigenlijk is dit een beetje een gekke gedachte. Er zijn zoveel verschillende soorten planten dat het best wel een kluif is om voor al deze planten specifiek te weten hoe je er mee om moet gaan en hoe je ze moet verzorgen. 

Als je niet goed bent met huisdieren of kinderen dan is het toch ook heel aannemelijk dat je er niet aan begint? Het is een zware vergelijking maar wel een terechte vergelijking. Met kunstplanten is het niet meer of minder. Je kiest voor kunstplanten voor het gemak van het onderhoud en een gegarandeerd succes voor de inrichting van jouw tuin. 

Net als dat je bijvoorbeeld jouw woonkamer versierd met mooie schilderijtjes, leuke accessoires op de kast of de woonkamer of een lekker geurwolkje ophangt, zijn kunstplanten ook een mooi sieraad voor jouw tuin. 

Mooi en duurzaam

Kunstplanten zien er tegenwoordig niet meer zo nep uit als die rozen van tante Sjaan op acht hoog in de seniorenflat maar ze zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. En het mooie is dat er zoveel soorten kunstplanten bestaan dat je eigenlijk elke kant wel op kunt gaan in jouw tuin. Je kunt zelfs een tuinafscheiding van kunstplanten kopen. 

Het grote voordeel van kunstplanten in de tuin is dat de planten mooi blijven, niet doodgaan of verdorren of lelijk worden door weersinvloeden of de Uv-straling van de zon. Kunstplanten kunnen lang mee gaan en natuurlijk hebben ze ook wel enige verzorging nodig. 

Alleen met een kunstplant hoef je niet in de weer met een emmer en een gieter en Pokon. Maar ze regelmatig even afnemen met een sopje en een doekje zorgt ervoor dat jij weer jarenlang kunt genieten van jouw prachtige kunstplanten. 

Investeer in jouw tuin

Eerlijk is eerlijk, mooie kunstplanten zijn niet goedkoop. Daarover liegen slaat nergens op. Maar je moet je wel beseffen dat je investeert in de lange termijn. In een tuin die niet lelijk wordt of waar de planten binnen no-time weer doodgaan. Mensen die kiezen voor echte planten in de tuin zijn ook vaak jaarlijks weer te vinden in tuincentra om nieuwe planten aan te schaffen. 

Wanneer je dus kiest voor kunstplanten dan kies je ervoor om te investeren in kwaliteit en duurzaamheid voor in jouw tuin. En daar mag je ook best in investeren want om de eigenaar te zijn van een tuin, daar mag je met recht trots op zijn en van genieten. En met kunstplanten weet je zeker dat je lang van het mooie groen kunt genieten.

GERELATEERDE BERICHTEN