Maak je tuin klaar voor de lente

Door admin

De lente staat bijna voor de deur! En daarmee komt de noodzaak om een plan voor je tuin te gaan maken. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je je tuin klaar kunt maken voor de lente, is dit artikel voor jou. Dit artikel helpt je bij het maken van plannen voor je tuin dit voorjaar. Van opruimen tot je tuin leuk aankleden, bij Tuinshop.nl vind je alles wat je nodig hebt voor in je tuin.

Ruim je tuin op

Naarmate het weer warmer wordt, zul je jeukende handen krijgen om naar buiten te gaan en je tuin onder handen te nemen, mits je groene vingers hebt. Maar eerst moet de tuin grondig worden opruimt. Doorloop de volgende stappen om je tuin weer op te ruimen:

  1. Loop eerst gewoon rond in je tuin en kijk goed om je heen en bedenk hoe je wil dat je tuin eruit komt te zien.
  2. Ruim eerst al het winter afval op, zoals stokken, rotsen, boomtakken
  3. Ruim de overgebleven bladeren van de herfst op
  4. Trek het onkruid eruit en gooi de dode bloemen weg
  5. Tot slot hark de tuin

Planten 

De meeste bomen, planten en struiken moeten worden gesnoeid. Vooral als je fruitbomen, een rozenstruik of druiven hebt, die moeten voor het voorjaar worden gesnoeid. Het is nog niet de tijd om buiten in de tuin te liggen, daarom kan je ook nog niks gaan planten, daarvoor moet het wat warmer worden. Maak wel alvast een plan wat wil je gaan planten, zoek alvast op waar je alles kan aanschaffen en wat je nodig hebt. Zo heb je niet alleen zaden en pollen nodig, maar ook potgrond van Tuinshop.nl is onmisbaar wanneer je wil gaan planten. Als je dan toch bezig bent kan je gelijk alvast zaden en bollen bestellen, zodat je die in huis hebt en kan gaan planten wanneer het eindelijk kan.

De voorbereiding

Kweek je groenten in je tuin, maar heb je die nog niet allemaal eruit gehaald dan is nu de tijd om alle groenten van vorig seizoen uit de grond te halen. Voeg ook aan je tuinaarde wat paardenmest toe en meng het goed met de grond, zodat alles klaar is voor een goed nieuw groeiseizoen. Haal ook je tuingereedschap uit de opslag en zorg ervoor dat ze gebruiksklaar zijn. Vaak als je je tuingereedschap in de winter niet hebt gebruikt moeten ze worden schoongemaakt en sommige ook worden geslepen en of vervangen. Kijk daarom eerst goed naar wat je nodig hebt en wat je al hebt. Heb je een open tuin, denk er dan eens aan om hekwerk te plaatsen voor meer privacy.

GERELATEERDE BERICHTEN