Hoe hou je het zwembadwater schoon?

Door admin

De zomer breekt aan voordat je het weet. Ben jij een van de gelukkige met een zwembad in de tuin dan moeten we er zeker van zijn dat iedereen die er gebruik van maakt een geweldige tijd heeft in een zwembad dat veilig, maar vooral schoon is. Er zijn drie punten die je moet onthouden om het zwembadwater schoon, gedesinfecteerd en algenvrij te houden.

Handhaven van desinfectie niveau 

Ten eerste is het handhaven van de juiste desinfectie niveaus. Elk zwembad, maar dan ook echt elk zwembad heeft ziektekiemen en bacteriën, maar door chloor of zwembadzout worden ze geëlimineerd. Algen zijn plantenvormen en ze hebben voedingsstoffen nodig om te overleven. Zodra het chloor of zout gehalte laag is en de omgeving goed is, kunnen algen bijna van de ene op de andere dag verschijnen. Dit is wat gewoonlijk “Algenbloei” wordt genoemd, wat een zwembad volledig groen kan maken, wat in sommige gevallen resulteert in een sluiting van het zwembad gedurende ten minste enkele dagen tot een week. Afhankelijk van je keuze kan je ervoor kiezen om chloor tabletten aan te schaffen of zwembadzout kopen om algen te bestrijden. 

Het circulatiesysteem

Ten tweede is er het circulatiesysteem; Zwembaden zijn ontworpen om water met een specifieke snelheid door het zwembad te laten stromen om een goede circulatie van chemicaliën en desinfectiemiddel te garanderen.  Een van de meest voorkomende fouten, is het plaatsen van het chloor of zwembad zout in de skimmermanden. Het zwembad zout en chloor is vaak erg zuur en wanneer ze in de skimmermanden worden geplaatst,veroorzaken ze slijtage, wat de waterstroom vermindert en aanzienlijk bijdraagt aan het troebel worden van een zwembad of het ontwikkelen van algen.  Houd de skimmermanden vrij van vuil en voeg geen chemicaliën toe via de skimmermanden.

Het filtratiesysteem

Het derde aandachtsgebied is het filtratiesysteem.  Hoewel er veel verschillende soorten filters zijn, is het meest voorkomende filter in deze industrie een zandfilter. Zand is van zichzelf niet slecht, maar het kan worden verpest door wat er aan het zwembad is toegevoegd.  Veel zwembad eigenaren voegen bijvoorbeeld een blauwe clarifier toe om het water helder te krijgen.  Een zandfilter zuiveraar met hoge snelheid wordt niet aanbevolen en kan juist ervoor zorgen dat het ineffectief wordt bij het filteren. Dus terwijl het water door het filter gaat, wordt er niet echt effectief gefilterd. Dit kan resulteren in een bewolkt of groen zwembad. 

Preventie

Dus de beste manier om een kristalhelder zwembad te hebben, is preventie. Houd de chemische niveaus binnen het ideale bereik. Controleer de circulatie van het zwembadwater. Hou de skim manden schoon van chemicaliën en vrij van vuil. Kleed je tuin leuk aan met duurzaam hout om het echt af te maken. 

GERELATEERDE BERICHTEN