Hoe creëer je binnen in huis een romantische sfeer zonder openhaard?

Door admin

“Romantiek is het beetje extra die het stof van het dagelijks leven in een gouden waas verandert.” Dit citaat definieert echt de kracht van romantiek. Het maakt niet uit wat er is gebeurd, wanneer je thuiskomt en je partner op je zit te wachten, smelten als sneeuw voor de zon al je stress en spanningen weg. Romantiek is echt de brandstof van het leven voor de meesten van ons. Het geeft ons de kracht om te vechten en door te gaan ondanks de  dagelijkse problemen. Als je met iemand aan het daten bent en denkt dat die persoon misschien wel eens de ware kan zijn. Dan kun je je kansen vergroten door een romantische omgeving te creëren thuis. Het is ook goed voor mensen die al lang verliefd zijn en de magie van romantiek willen doen herleven. In dit artikel vind je tip om een romantische sfeer te creëren.

Tips voor het creëren van een romantische sfeer

Wanneer je een romantische sfeer creëert, moet je voor alle zintuigen zorgen en wat is een betere manier om iemand te lokken dan met meerdere zintuigen, maak gebruik van kijken, horen en zien.

  • Een van de belangrijkste delen van een romantische sfeer is muziek. Daarom, wanneer je van plan bent om een dromerige sfeer te creëren, zet dan wat zachte en romantische muziek op de achtergrond. 
  • Steek geurkaarsen aan en voeg bloemen toe. Het zal niet alleen een beroep doen op het reukvermogen, maar zal ook visuele interesse oproepen.
  • Het licht mag niet te fel zijn. Een gedimd licht met veel geurkaarsen zal het allemaal doen. De kamer moet rommelvrij en schoon zijn. Als je kunt, geef dan een hele make-over aan je kamer. Het zal wonderen doen bij het creëren van een romantische setting.
  • Kook een licht maar smakelijk eten en leg het op tafel in je chique porselein. Het tafelkleed moet ook schoon en inspirerend zijn. Versier je tafel met een mooi middelpunt. Zet kaarsen in mooie kandelaars.

Sfeervol in huis

Met verschillende dingen kan je sfeer krijgen in huis, zoals met vuur, kaarsen, bepaalde kleuren, maar vooral met licht. Zorg dat het binnenhuis niet alleen qua accessoires romantiek uitstraalt, maar zorg ook voor een warme sfeer binnen. 

  • Denk hierbij aan een houtkachel binnen, want samen voor de openhaard liggen is wel de kers op de taart qua romantiek. 
  • Daarnaast kan je met licht een hele romantische sfeer in huis krijgen, zoals met kerstverlichting. Kerstverlichting kan je namelijk het hele jaar door gebruiken, dat gezellige sfeervolle warme licht kan net de finishing touch zijn die jij nodig hebt om de ultieme romantische sfeer binnenshuis te creëren.

GERELATEERDE BERICHTEN