Zonnebloem in vaas: interieurtips!

Door admin

Zonnebloemen zijn bloemen die al heel wat jaren worden gekweekt. De zonnebloem is op zich een vrij sterke bloem die niet heel veel eisen heeft. Toch moet je het een en ander weten over deze geweldig mooie bloem zodat jij er zolang als dat mogelijk is van kunt genieten. Het is namelijk niet alleen een mooie bloem om in de tuin te hebben staan maar zeer zeker ook een mooie bloem om als een boeket op tafel te hebben staan. Wij gaan jou vertellen hoe je ze het langst mooi houdt en hoe je ze het beste kan verzorgen zodat jij er optimaal van kunt genieten. 

Verzorging zonnebloem in vaas

De zonnebloem in vaas wil jij natuurlijk lang mooi houden. Dat is ook zeker wel te doen wanneer je daar de juiste verzorging aan geeft. Vaak wordt de fout gemaakt om bloemen in een volle vaas met water te zetten terwijl dat dit helemaal niet nodig is. Een klein laagje water in een vaas is al genoeg om de zonnebloem voldoende water te geven. Wanneer jij namelijk te veel water in de vaas doet is de kans dat de bladeren het wateroppervlak raken groot. Deze bladeren kunnen daardoor gaan schimmelen en zorgen ervoor dat de zonnebloemen lelijk gaan worden en jij ze kunt weggooien. Zorg ervoor dat je de stelen van de zonnebloem in vaas goed schuin afsnijdt voordat jij ze erin doet. Ze hebben op die manier een groter oppervlak waardoor ze water op kunnen nemen. Dit is ontzettend belangrijk om ze lang mooi te houden. Verschoon het water zo nu en dan. Ook dit houdt ze langer mooi. Heb jij al zin in die heerlijke geur in huis net zoals lavendel kan geuren?

Wanneer zonnebloem zaaien

Zonnebloemen zijn betrekkelijk makkelijke planten om te zaaien. Voordat jij zelf zonnebloemen in vaas op je tafel kunt hebben moet je daar natuurlijk wel wat voor doen. Zonnebloemen kun je vanaf begin maart al voor gaan zaaien. Vanaf april/mei kun je ze ook in de tuin gaan zaaien. Zaai jij ze in mei? Dan kun je er zeker van zijn dat jij in augustus super mooie zonnebloemen in jouw tuin hebt staan. Een zonnebloem heeft best wel even te tijd nodig om te groeien. Zorg er ook voor dat jij eventueel stokken hebt waarlangs jij de zonnebloem op kunt binden indien dit nodig is. Zonnebloemen kunnen best wel hoog worden en hoe langer ze worden hoe meer ondersteuning ze kunnen gebruiken. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer ze zouden knakken. Daarom adviseren wij dan ook om er altijd rekening mee te houden en desnoods al wat voorwerk te doen zodat dit niet kan gebeuren. Zorg er ook voor dat de bodem waarop je gaat zaaien wat voedingsstoffen bevat. Dit kan bijvoorbeeld koffiedik zijn.

erzorging zonnebloem in vaas

Zonnebloem kweken

De manier van kweken is niet heel erg moeilijk. Wij vertellen je in het kort hoe je het beste een aantal mooie zonnebloemen kunt gaan kweten. De zonnebloem is niet heel erg veeleisend wat betreft het soort grond waarop hij geplant kan worden. Wanneer jij een vierkant vak hebt van 30 centimeter en daarin een aardemix die luchtig en voedzaam is dan kom jij al een heel eind. Wat je voor de rest nodig hebt is zonnebloemzaden en zo nu en dan wat water. Het beste kan je de zonnebloem planten op een plek waar minimaal 6 tot 8 uur de zon schijnt. Je zult dan het mooiste en beste resultaat krijgen. Een zonnebloemzaadje steek je ongeveer 2 tot 3 centimeter diep in de grond. Per gaatje wat je maakt stop je er ongeveer 3 zaadjes in en maak je het weer dicht. Nu is het wachten op de eerste zaailingen waaruit jij ontzettend mooie zonnebloemen gaat krijgen. Na ongeveer een week of 3 a 4 zal je de eerste gaan zien. 

GERELATEERDE BERICHTEN