Containerwoning, hoe kom je eraan?

Door admin

Wil jij een leuke woning maar heb je geen zin in de hoge kosten die de aanschaf van een woning met zich meebrengen? Dan kan je het gaan overwegen om een containerwoning aan te schaffen. Voor een prikken kun je vrij luxeleven. Sinds dat het tiny house behoorlijk ter sprake is gekomen heeft dat met zich meegebracht dat de verkoop van zeecontainers als woning ook is gestegen. De voordelen van wonen in een containerwoning zijn er een aantal. Zo zijn ze duurzaam, makkelijk te vervoeren en is het vrij goedkoop te realiseren. Wat je bij het kopen van een gewoon huis niet voor elkaar krijgt, krijg je naar alle waarschijnlijkheid met de koop van een containerwoning wel voor elkaar. 

Containerwoning kopen

Een containerwoning kopen is misschien niet het eerste wat er in je opkomt wanneer jij op zoek gaat naar een woning voor jezelf. Toch is het zo dat het steeds vaker gedaan wordt. Dit komt omdat het betrekkelijk makkelijk te plaatsen is. Heb jij een mooi stuk land op de kop weten te tikken dan is de aanschaf en het plaatsen van een aantal containers sneller gedaan dan dat de bouw van een complete woning aan tijd in beslag neemt. 

Een containerwoning kan je zo groot maken als dat je zelf wilt. Ga je voor 1 container of neem je er meteen 4 die je aan elkaar koppelt? Je kunt er ook voor kiezen om klein te beginnen en op een later moment pas uit te gaan breiden. Het uitbreiden gaat met een containerwoning een stuk makkelijker dan met een gewone woning. Je laat er simpelweg een container bijplaatsen en je bent klaar. Natuurlijk moet je de container dan aan de binnenkant nog wel leuk aankleden maar dat is aan jou.

Containerwoning kopen in Nederland

Wil je in Nederland een containerwoning gaan plaatsen dan is dat niet iets wat je zomaar even kunt doen. Je moet daar een vergunning voor aanvragen bij de gemeente waarin je wilt gaan wonen. De gemeente zal er zorg voor dragen om en het controleren of dat het plaatsen van een containerwoning geen risico’s met zich mee zal dragen en of dat het past in de omgeving waarin jij wilt gaan wonen. Er zitten dus nog wel wat haken en ogen aan wat dat betreft. Eens het allemaal is goedgekeurd kan jij heerlijk losgaan en jouw droomwoning gaan maken.

Vanzelfsprekend wil jij jouw containerwoning aan de binnenkant ook mooi en gezellig hebben. Om dan de binnenkant te bekleden met hout is een hele goede optie. Je kunt dan ook meteen de container isoleren en bijvoorbeeld je tv in de muur wegwerken. Je hebt dan geen last meer van de losse kabels en dergelijke.

Nederland

Tweedehands containerwoning kopen

Je kunt ook gaan voor een tweedehands containerwoning. Deze zijn dan vaak al kant en klaar. Je hoeft dan alleen je spullen er maar in te zetten omdat de rest al is gedaan. Zelfs het plaatsen van bijvoorbeeld ramen is dan al gedaan en soms zit ook het comfort van een badkamer en toilet er dan al in. Heb je geen idee hoe je het allemaal aan moet pakken? Vraag eens of dat je bij iemand langs mag komen die al langere tijd in een containerwoning of een tiny house woont. Vaak zijn die er al zo in thuis dat zij jou wel het een ander aan tips kunnen geven waar jij zeker wat aan hebt. 

Wonen in een zeecontainer of een tiny house is niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Je moet goed weten om te gaan met de beperkte ruimte die je hebt. Je kunt daar vast wel het een en ander aan tips voor gebruiken. Zeker ruimtebesparende tips zijn hetgeen wat jij wilt hebben. 

GERELATEERDE BERICHTEN