Elektrische auto? Bespaar energiekosten met een eigen laadpaal!

Door admin

Het is geen nieuws dat de energieprijzen de laatste maanden in een rap tempo zijn gestegen. En in de toekomst zullen de prijzen wellicht nog verder stijgen, want dit is een wereldwijd probleem dat voorlopig nog niet is opgelost. Heb jij een elektrische auto, dan maak jij je misschien wel meer zorgen over de energieprijs dat een ander. Toch ben je met een elektrische auto nog altijd goedkoper uit dan wanneer je rijdt op benzine of diesel. Zéker als je een eigen laadpaal aan huis hebt. Een eigen laadpaal is dus niet alleen handig maar ook een financieel slimme keuze!

Laat een laadpaal installeren

Ja, de energieprijzen stijgen: niet alleen voor gas maar ook voor elektra betaal je meer dan een jaar geleden. Je zal het prijsverschil zeker merken wanneer jij de accu van je auto oplaadt. Toch kan je ook als je elektrisch rijdt besparen op de stroom die je afneemt. Neem je een eigen laadpaal, dan ben je altijd goedkoper uit. Elektra kost thuis namelijk altijd minder dan ergens anders. Laat een laadpaal wel altijd door een vakman installeren en kies voor de juiste laadkabel. Welke laadpaal en laadkabel auto je nodig hebt, is afhankelijk van het merk en model van jouw auto. Een expert kan jou daar optimaal in adviseren zodat je direct de beste keuze maakt.

Compensatieregeling verzacht de financiële pijn

Ook vanuit de overheid wordt de hoge energierekening enigszins gecompenseerd. Op dit moment wordt de energierekening al omlaag gebracht door de energiebelasting met €460 te verlagen. In 2022 wordt de energiebelasting met circa €690 verlaagd. Voor particulieren betekent dit in de praktijk dat de energienota gemiddeld €400 lager uitvalt. Het is dus een compensatie van ongeveer €400 per huishouden. Dat is altijd mooi meegenomen, maar natuurlijk extra fijn als je voor het gebruik van je auto afhankelijk bent van elektra.

Elektrisch rijden blijft goedkoper

De elektrische rijder blijft ook aankomend jaar goedkoper uit dan wie afhankelijk is van fossiele brandstoffen. De prijs van benzine zal waarschijnlijk nog verder stijgen, terwijl die het afgelopen jaar al records heeft verbroken. Bovendien is een elektrische auto ook goedkoper in onderhouds- en reparatiekosten. Kort gezegd kom je er als bezitter van een elektrische auto lang niet zo slecht vanaf. Zelfs wanneer de energiekosten stijgen, blijf jij als elektrisch rijder in het voordeel. Zéker als je ervoor kiest om een eigen laadpaal te laten installeren. Zo ben jij optimaal voorbereid op de toekomst!

GERELATEERDE BERICHTEN