Rolgordijnen voor grote ramen

Door admin

Heb je grote ramen, dan kan het lastig zijn om de juiste raamdecoratie te vinden. Je denkt misschien dat het niet mogelijk is om rolgordijnen voor een groot raam te kopen, maar niets is minder waar. Je moet er alleen rekening mee houden dat een extra breed rolgordijn waarschijnlijk niet uit één stuk stof gemaakt kan worden. Verder heb je vrijwel alle opties die je ook hebt wanneer je een rolgordijn voor een standaard raam koopt. Extra brede rolgordijnen worden meestal op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen.

Slimme raamdecoratie

Eén van de keuzes die je maakt als je rolgordijnen gaat kopen, is de wijze van bediening. De meeste rolgordijnen open en sluit je met behulp van een koord. Heb je extra brede rolgordijnen, dan kan dat nogal wat inspanning van je vergen. Slimme raamdecoratie is dan echt geen overbodige luxe. Kies bijvoorbeeld een rolgordijn dat je elektronisch kunt bedienen. Wil je het helemaal comfortabel maken voor jezelf, dan kun je zelfs rolgordijnen kopen die je met je stem aan kunt sturen of het openen en sluiten volledig automatiseren. Hier vind je meer informatie over elektrische rolgordijnen.

Kies je voor zijgeleiding?

Koop je een extra breed rolgordijn voor jouw grote raam in de slaapkamer, dan is het belangrijk dat deze de ruimte goed verduistert. Allereerst kies je dan voor een rolgordijn van een verduisterende stof. Zelfs als je gordijnen op maat laat maken, kun je last hebben van licht dat langs het rolgordijn de kamer in schijnt. Je voorkomt dit eenvoudig met een zijgeleiding aan de zijkanten. Dit zijn veelal aluminium profielen waar het rolgordijn aan beiden zijden mee ingesloten wordt. Licht maakt dan geen kans meer.

Het uiterlijk van het rolgordijn

Ook qua uiterlijk zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Het begint al met de stof van het rolgordijn. Ga je voor semi-transparant of moet deze geheel verduisterend zijn? En mag de rol zichtbaar zijn of heb je die liever weggewerkt in een cassette? De kleur van het rolgordijn is ook belangrijk, want de raamdecoratie moet natuurlijk perfect passen bij jouw huidige woonstijl. Kies je voor neutrale kleuren, dan kan het rolgordijn jarenlang mee, ook als je weer van interieurstijl wisselt. Met rolgordijnen op maat kan je de extra brede rolgordijnen dus volledig naar jouw eigen wensen vormgeven. Je kunt het ook zo luxe maken als je zelf wilt. Op het gebied van raamdecoratie is er meer mogelijk dan je denkt!

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

GERELATEERDE BERICHTEN