Checklist: verhuizen voor koopwoning

Door admin

Je bent natuurlijk super blij met de aankoop van je nieuwe woning, maar wij begrijpen dat een verhuizing ook veel stress met zich meebrengt. De beste manier om stress te voorkomen, is door goed voorbereid te zijn op de verhuizing. Een goede voorbereiding begint met een checklist van alle zaken die je moet regelen. De gouden tip is: begin op tijd. Door zo snel mogelijk te beginnen met taken die je toch moet doen, voorkom je veel stress op het laatste moment.

Stap 1: Regelen, regelen, regelen

De eerste stap bestaat voornamelijk uit het regelen van zaken. Je maakt alle taken die je moet doen overzichtelijk in een to do list. Vervolgens kijk je of je alles zelf moet doen, of dat je ook taken kunt delegeren. Dingen die je bijvoorbeeld moet regelen zijn het aangeven van de verhuizing bij de gemeente, het regelen van energie op je nieuwe adres en het doorgeven van de adreswijziging aan bedrijven en instanties waar je diensten of producten afneemt. Je moet ook ruim van tevoren een verhuisploeg regelen, bijvoorbeeld via Studentverhuisservice.nl. Tot slot moeten natuurlijk ook familie en vrienden op de hoogte worden gebracht, voor hen ontwerp en verstuur je tijdig een verhuisbericht.

Stap 2: Maak je oude woning klaar voor vertrek

In de praktijk blijkt dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met inpakken en schoonmaken. Het is altijd meer werk dan je van tevoren denkt. Zie je erg op tegen deze stap? Maak dan een realistische planning en houd je eraan. Vraag eventueel om hulp bij deze omvangrijke taak. Wist je dat je het inpakken ook volledig uit kunt besteden aan een verhuisploeg? Dat bespaart je gegarandeerd veel tijd en energie. Het nadeel is wel dat er dan dingen mee verhuizen die eigenlijk niet mee hadden gehoeven. Veel mensen zien een verhuizing dan ook als het ideale moment om op te ruimen en spullen weg te doen.

Stap 3: Verander je koophuis eerst in een nieuw thuis

Het is erg vervelend om nog allerlei klussen te moeten doen in je nieuwe huis terwijl je er al in woont. Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker wanneer je het huis van tevoren helemaal klaar maakt. Op die manier voel jij je direct welkom in je nieuwe huis, want het zal meer als een thuis voelen. Je bespaart jezelf zoveel mogelijk stress als je de verhuizing zelf overlaat aan een expert. Bekijk voor een verhuisbedrijf Utrecht en omgeving eens online. De Studenten Verhuis Service helpt je in deze regio bijvoorbeeld met de verhuizing voor een studentenprijs!

GERELATEERDE BERICHTEN