Verschillende soorten beddengoed

Door admin

Welke materiaal en samenstelling van kleuren het beste bij het beddengoed passen is verschillend voor ieder. Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijke voorkeur. Om ervoor te zorgen dat deze keuze makkelijker kan worden gemaakt hebben we hieronder een overzicht van voor en nadelen bij diverse soorten beddengoed.

Katoen

Is een katoenen dekbedovertrek wat voor mij? Om hier een antwoord op te kunnen geven gaan we eerst kijken naar bepaalde eigenschappen. Om te beginnen is het de meest populaire in zijn soort en is het een natuurproduct. Enkele voordelen van katoen zijn dat het een goede prijs kwaliteitverhouding heeft, de stof is comfortabel en aangenaam in alle seizoenen en gemaakt van 100% katoen wat resulteert in een sterke stof. Verder zijn er ook nog een paar nadelen aan deze stof. Enkele nadelen zijn de kleuren die na langdurig gebruik vervagen en het feit dat deze stof krimp en kreukgevoeliger is in vergelijking met de andere stoffen.

Microvezel

De stof microvezel is een combistof van polyamide en polyester. Deze combinatie word ook wel een kunstmatig gefabriceerde stof genoemd. Een dekbed van microvezel word ook vaak vergeleken met katoen. Dit komt doordat ze voor een gedeelte bestaan uit dezelfde eigenschappen. Het dekbedovertrek van deze stof voelt fijn en zacht aan en is verder licht van gewicht. Enkele voordelen van microvezel zijn dat de stof krimpvrij is, de stof is makkelijk in onderhoud en tot slot is de stof scherp geprijsd. Verder heeft de stof ook nog enkele nadelen. Voorbeelden hiervan zijn het feit dat de stof dunner is in vergelijking met andere stoffen en dat de stof na veel wasbeurten kan gaan pluizen. Voor dekbedovertrekken raden wij Bedsupply aan.

Katoen satijn

Dit is een dekbedhoes die voor 100% gemaakt is van katoen. Dat zorgt ervoor dat het een soepel en zacht gevoel heeft. Door een bepaalde weving van de stof katoen ontstaat de stof satijn. Enkele voordelen van de stof satijn zijn dat het goed is voor de huid en het haar, het kan op hoge temperaturen gewassen worden, de stof ademt uitstekend en heeft een optimale vochtregulatie en tot slot is de stof aangenaam is in alle seizoenen. Verder heeft de stof maar een echt nadeel. Dat is de prijs die namelijk erg hoog is door de goede kwaliteit.

Glans satijn

Dit is een dekbedovertrek die een luxe uitstraling met glans geeft aan de slaapkamer. Deze stof bestaat voornamelijk uit polyester. Enkele voordelen van deze stof zijn dat het een luxe uitstraling heeft en het zacht en comfortabel is. Verder heeft de stof ook een paar nadelen zoals de opname van vocht. Deze is bij glans satijn een flink stuk lager in vergelijking met katoen satijn.

GERELATEERDE BERICHTEN