Zo creëer je een mooie kersttafel

Door admin

Denk je aan kerst, dan denk je toch al gauw aan het kerstdiner. Samen met familie en vrienden genieten van een zorgvuldig samengesteld diner. Het kerstdiner begint eigenlijk al op het moment dat je aan tafel gaat. Met een mooi gedekte tafel met een kerst tafelkleed zit de sfeer er al in voordat het eten goed en wel op tafel staat. Weet je niet goed hoe je het deze kerst aan wilt pakken? Laat je dan inspireren door onze 3 tips voor een mooie kersttafel.

Zorg dat de basis goed is

Kies voor een goede basisdecoratie van de tafel zodat je daar verder op voort kunt bouwen. Een mooi tafelkleed of tafelzeil is een goede start. Er zijn verschillende tafelzeilen te koop waarmee je niet alleen direct sfeer creëert, maar ook nog eens de tafel beschermt. Kijk bijvoorbeeld eens bij het assortiment van TafelzeilOnline.com als je eenvoudig online je kersttafelzeil wilt bestellen. Heb je een goede basis gevonden voor je kersttafel, dan kun je de volgende stappen zetten voor de rest van de decoratie.

Dek de tafel met je mooiste servies

Weet je nog dat bij oma het goede servies en bestek alleen bij speciale gelegenheden op tafel kwam? Tijden zijn veranderd, maar het blijft toch altijd speciaal om de tafel met kerst mooi op te dekken. Heb je een mooi servies uit eenzelfde serie? Dan is dit het moment om eens goed uit te pakken. Je kunt echter ook heel goed verschillende soorten servies combineren, al moet je wel goed opletten dat het niet te druk wordt. Allerlei soorten servies in één kleur kan bijvoorbeeld wel heel goed. Je creëert daarmee een speels effect op tafel. Sommige mensen hebben zelfs speciaal voor de feestdagen borden en schalen met een kerstmotiefje. Houd je vooral niet in! Kerst is hét moment om eens flink uit te pakken.

Groen, groener, groenst

Een kersttafel is geen kersttafel, zonder een stukje natuur op de tafel. Je kunt daarbij kiezen voor klassiek kerstgroen, maar het kan ook heel verrassend zijn om eens voor iets anders te kiezen. Een mooie bloemenvaas of een plant die is opgesierd met kerstballen of andere kerstornamenten bijvoorbeeld. Het is ook erg mooi om het groen te combineren met lichtjes. Dit kan kunstverlichting zijn in de vorm van LED, maar ook echte kaarsen doen het erg goed. Pas hierbij natuurlijk wel altijd op voor brandgevaar. Ook wanneer er kleine kinderen aan tafel zitten heeft kunstverlichting de voorkeur.

GERELATEERDE BERICHTEN