Verschillende toepassingen van een dressoir in jouw interieur

Door admin

Ben jij van plan om een dressoir te kopen voor je interieur? Dan is het verstandig om te kijken naar de verschillende toepassingen van een dressoir. Het is voor een interieur een zeer mooie toevoeging. Kies er bijvoorbeeld voor om al je servies in het dressoir neer te zetten. Daarnaast kun je het ook erg leuk als een tafeltje gebruiken waar je familiefoto’s op plaatst. Uiteraard kun je de laden vullen met persoonlijke spullen die je graag wilt bewaren. In dit blog bericht willen we je graag de verschillende toepassingen van een dressoir vertellen.

Wat is een dressoir?

Wil je een dressoir gaan kopen voor je woning? Dan is het verstandig om eerst te weten wat het precies is. Een dressoir is een lage kast met meestal twee of drie laden. Daarbovenop zit een bovenblad waar ook spullen op geplaatst kunnen worden. Een dressoir wordt al sinds de middeleeuwen in gebruik genomen. In deze tijd werden er met name tafelgerei, tafellinnen en eetwaren in bewaard. De dressoir was in de middeleeuwen ook vooral een mooi detail voor het interieur. De kast werd altijd voorzien van mooie details en mooi snijwerk. Dit maakte het een ware eyecatcher voor het hele huis. Op het dressoir werden met name veel woonaccessoires geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, bloemen of persoonlijke spullen.

Verschil tussen een dressoir en vitrinekast

Als we aan een dressoir denken, wordt de associatie snel gemaakt met een vitrinekast of een buffetkast. Ondanks dat beide kasten veel op een dressoir lijken, is het toch niet hetzelfde. Een vitrinekast is namelijk een kast waarvan je de inhoud kan zien als je er langs loopt. In deze kast worden producten vaak tentoongesteld. Je kunt een vitrinekast ook gebruiken om je servies in te zetten, maar het is niet hetzelfde als een dressoir. Een vitrinekast kan ook vele malen groter zijn dan een dressoir. Een buffetkast lijkt meer op een dressoir. Deze wordt echter enkel gebruikt om een buffet mee te serveren. Wel wordt de kast, net zoals een dressoir, ook gebruikt om servies en linnengoed in te bewaren. Waar je echter een dressoir in een woonkamer tegen kunt komen, is dit met een buffetkast niet het geval.

Waar ga je het dressoir neerzetten?

Dressoirs zijn er in enorm veel verschillende soorten en maten. Hierdoor is het mogelijk om hem op enorm veel verschillende manieren te gebruiken in je interieur. Het is in eerste instantie belangrijk om na te denken waar je deze neer wilt zetten. Ga je hem bijvoorbeeld in de woonkamer zetten? Dan is het erg leuk om hem persoonlijk aan te kleden. Zet er bijvoorbeeld veel familiefoto’s op! Daarnaast kun je het dressoir ook gebruiken als tv-meubel. Je plaatst het dressoir dan in een centrale plek in de woonkamer en zet er een tv op. Op deze manier kun je gemakkelijk spullen opbergen in de lades, terwijl je hem ook functioneel gebruikt voor de tv. Weet je al waar je het dressoir neer gaat zetten? Dan is het belangrijk om te bepalen van welke materialen het dressoir gemaakt moet worden. Heb je een industriële woonstijl in je huis? Dan is het erg leuk om het dressoir ook in deze stijl te nemen. Kies dan voor hout in combinatie met ijzer.

GERELATEERDE BERICHTEN