Je huis schilderen: Welke kleuren kun je het beste gebruiken?

Door admin

Het moet eens in de zoveel jaar toch echt een keer gebeuren: je huis schilderen. Misschien omdat dat al lang geleden is en wel weer een keer mag, maar misschien ook omdat je graag een nieuw kleurtje op de muur wil. Of zelfs meerdere nieuwe kleurtjes. De muren in een andere kleur schilderen in je woonkamer kan deze ruimte ineens een hele andere uitstraling geven. Je kunt de sfeer in de ruimte beïnvloeden door te spelen met kleuren en patronen die je toepast. Maar welke kleur of kleurcombinatie is nu het meest geschikt voor de woonkamer?

Gebruik de juiste verf

Ten eerste is het belangrijk dat je de goede verf gebruikt, welke kleur je ook kiest. Kies je voor verf die wat goedkoper is, dan is de kans groot dat de kwaliteit ook minder goed is. In zo’n geval kan het zelfs zijn dat de kleur afwijkt van de RAL code, en dat wil je natuurlijk niet. Je kiest niet voor niets voor een specifieke kleur. Ben je op zoek naar kwalitatieve muurverf die niet al te duur is? Dan kun je het beste kijken bij een speciaalzaak zoals De Muurverffabriek. Hier vind je professionele soorten verf met prijzen die niet veel hoger zijn dan bij de bouwmarkt. Wil je zelf gaan schilderen? Dan kun je hier ook kwasten en accessoires kopen, zodat je meteen alles hebt om aan de slag te gaan.

Redenen om je woonkamer te schilderen

Mensen kunnen verschillende redenen hebben om hun woonkamer in een andere kleur te willen schilderen. Het kan zijn dat het huidige schilderwerk niet meer zo mooi is, maar het kan ook zijn dat jij jouw woonkamer groter of hoger wil laten lijken of dat je de ruimte een andere uitstraling wil geven. Om een ruimte groter te laten lijken, kun je het beste kiezen voor een lichtere kleur, zoals zuiver wit muurverf RAL 9010. Donkere kleuren zorgen er juist voor dat een ruimte wat kleiner lijkt. Als je wil dat een ruimte hoger lijkt te zijn, dan is het verstandig om het plafond in een lichtere kleur te schilderen dan de muren. Daarnaast helpt het om het plafond te accentueren, bijvoorbeeld met ingebouwde spots of door het te verlichten met een staanlamp.

Welke kleur kies je voor de muren van je woonkamer?

Wil jij jouw woonkamer een zuiders tintje geven, dan kun je het beste kiezen voor pastelkleuren. Deze kleuren zorgen voor een elegante en zomerse sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals lindegroen, zandkleurig beige of lichtgrijs. Wil jij graag een rustgevende woonkamer? Dan zijn aardetinten de beste keuze. Ze zijn vrij neutraal en zorgen voor een rustgevende uitstraling. Denk hierbij aan kleuren zoals terracotta, zandkleuren en warme bruine tinten. Aardetinten gaan goed samen met antieke meubels, bijvoorbeeld van eikenhout. 

GERELATEERDE BERICHTEN