Laadpaal aan huis

Door admin

Wie een elektrische auto heeft, weet dat het opladen soms een uitdaging kan zijn. De dichtstbijzijnde laadpaal kan ver van huis zijn, of de laadpalen worden altijd bezet gehouden door dezelfde mensen. Denk je eens in hoe fijn het zou zijn om een laadpaal aan huis te hebben. Dan kun je de auto opladen wanneer jij dat wil, zonder dat je ervoor de deur uit hoeft. Denk je dat een laadpaal aan huis te hoog gegrepen is? Niets is minder waar! Ook jij kunt een laadpaal aan huis laten installeren.

Wat heb je nodig voor een laadpaal?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je nodig hebt om een laadpaal aan huis te installeren. Er zijn verschillende laadpalen verkrijgbaar, dus het is zaak om een laadpaal te kiezen die compatibel is met jouw auto. Bij Soolutions kun je de verschillende soorten laadpalen bekijken. Laadpalen hebben verschillende typen laadkabels en laadvermogen. Heb jij een vermogen van 3.7 of 11kW nodig? Daarnaast is de lengte van de kabel van belang. Zeker wanneer je meerdere elektrische auto’s hebt, is een lange laadkabel geen overbodige luxe. Een laadpaal met een lange kabel is echter wel iets duurder dan een kortere variant.

Een laadpaal of een laadpunt aan de wand?

Heb je een garage of staat de auto dicht bij het huis, dan is een laadpunt aan de wand een praktische keuze. Veel mensen kiezen voor een laadpaal, zeker wanneer er meerdere elektrische auto’s in het huishouden zijn. Een laadpaal is echter wel wat duurder qua installatie, omdat het arbeidsintensiever is dan een laadpunt aan de wand. Let ook goed op het type laadpaal dat je kiest. Laadpalen zijn er in type 1 en 2. Het type is afhankelijk van het soort laadkabel dat erin verwerkt wordt. Kies dus altijd het type dat compatibel is met jouw auto.

Laat de laadpaal installeren

Waarom zou je zelf met zoiets complex als laadpaal installatie aan de slag gaan als een vakman het beter en sneller kan dan jij? Een laadpaal is online te koop, vaak in combinatie met installatie door een vakman met de juiste kennis en ervaring. Installatie kost wel wat extra, maar je weet zeker dat het wel goed gebeurt. Ben je er nog niet helemaal uit welke laadpaal je nodig hebt? Vraag het bedrijf dan zeker om advies. Alleen dan kan je een goed onderbouwde keuze maken en weet je zeker dat je veel plezier zult hebben van je laadpaal aan huis.

Voor de leukste reizen raad ik je aan om eens bij Travelguide te kijken!

GERELATEERDE BERICHTEN