Spa aan huis? Zó wordt deze droom werkelijkheid

Door admin

Wie droomt er niet van: een spa aan huis. In de tuin, met wellicht een onderdeel erbij in een tuinhuisje. Als je er de ruimte voor hebt, is dit absoluut aan te raden. Zo kun je namelijk maximaal ontspannen, en dat geheel privé in eigen tuin. Hoe kun je een spa aan huis realiseren? Lees verder voor tips.

Sauna

Bij een spa denken we uiteraard direct aan een sauna. Het is heerlijk om elke week even plaats te kunnen nemen in je eigen sauna. Of doe dit zelfs dagelijks – wie houdt je tegen! Een infraroodsauna is het makkelijkst om in de tuin te installeren. Dit kan trouwens zelfs binnenshuis goed worden gedaan, in de schuur of garage. Maar er zijn natuurlijk nog meer type sauna’s: van een opgietsauna tot een kruidensauna. Iedere sauna biedt weer een unieke beleving, het is aan jou om je favoriet te kiezen. Vergeet ook de sauna accessoires niet, zoals geuren en opgietmiddelen. Ook zijn er handige tools die speciaal voor sauna’s bedoeld zijn, waaronder lepels en emmers. Zo ga je voor een volledig geheel!

Zwembad

Kies voor een zwembad in de tuin, zodat je er heerlijk kunt dobberen. In een grote tuin kun je zelfs zo’n ruim zwembad aanleggen dat je er baantjes in kunt trekken. Maar ook een klein zwembad maakt dat je lekker in het water kunt plonzen. Is dat geen heerlijk vooruitzicht? Het draagt absoluut bij aan het saunagevoel in de tuin. Je kunt een zwembad met een fundering in laten bouwen of kiezen voor een eenvoudiger te monteren zwembad, zoals een Plunge Pool of een opblaaszwembad. Denk aan de benodigde accessoires, waaronder een zwembadfilter om het bad schoon te houden. Ook chloor is benodigd, evenals een stofzuiger en netje voor het schoonmaken. Met folie of liner dek je de binnenkant van het bad af. Een afdekking aan de bovenzijde is tevens nodig.

Jacuzzi

Uiteraard past ook een jacuzzi in de tuin geheel in het straatje. In kleinere tuinen is dit tevens een goede mogelijkheid. Ga voor een jacuzzi in een fraai design, met een houten buitenkant bijvoorbeeld. Een feest in de tuin.

Koude douche

Of je er nu van houdt of niet, het hoort absoluut bij een sauna: een koude douche! Dit is misschien wel het makkelijkste gedeelte om te realiseren in de tuin. Hang een grote emmer op die vanaf boven gevuld kan worden, en die je kunt omklappen met een touw. Een ware sensatie, zo’n koude douche na het bezoekje aan de sauna of jacuzzi!

Lounge gedeelte

Je hoeft natuurlijk niet non-stop in het water of in de sauna te relaxen. Ga ook voor een goed lounge gedeelte in de tuin, naast het zwembad bijvoorbeeld. Hoe kun je hier het gevoel van een spa verwezenlijken? Zorg voor een lekkere geur, zoals een geurkaars met lavendel. Hang sfeerverlichting op. En denk aan een houten windgong in de bomen, om ook de oren te prikkelen. Op die manier is het plaatje helemaal compleet!

GERELATEERDE BERICHTEN