Hoe kan je besparen op je zorgverzekering

Door admin

Het nemen van een zorgverzekering is verplicht, dat betekent dus dat jij sowieso vaste lasten hebt voor jouw zorgverzekering. Jaarlijks verandert de prijs van de zorgverzekeringen. Door kritisch te kijken naar je zorgverzekering kun je veel geld besparen. Ben je op zoek naar een zorgverzekering die bij jou past of wil je weten welke het goedkoopste is in 2022? Vergelijkdezorgverzekeringen.nl helpt jou met het kiezen van een zorgverzekering die bij jouw wensen en zorgbehoeften past. 

Betaling van de zorgverzekering

Wanneer je een zorgverzekering afsluit, kan je ervoor kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen. Als jij genoeg geld hebt om het in een keer te kunnen betalen, dan is dat slim om te doen. Dit komt doordat je van veel zorgverzekeraars korting krijgt wanneer jij het bedrag in één keer betaald. Zo ben je ook gelijk voor het hele jaar klaar en betaal je minder dan wanneer jij de premie maandelijks zou betalen. Vraag ook zorgtoeslag aan wanneer jij daar recht op hebt. Dit is een toeslag die je elke maand krijgt van de Belastingdienst om je te helpen met het betalen van jouw zorgverzekering. Deze toeslag is een financiële tegemoetkoming voor de kosten voor je zorgverzekering. Of je recht hebt op deze toeslagen, is afhankelijk van hoe hoog je inkomen is.

Kijk goed naar je aanvullende verzekering

Kijk elk jaar welke verzekering voordeliger is. Dit kan veel van elkaar verschillen. Soms betaal je voor een aanvullende verzekering meer aan premie dan wanneer je zelf de zorgkosten zou betalen. Let dus goed hierop wanneer je een aanvullende verzekering gaat afsluiten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de aanvullende verzekering die brillen en lenzen dekt. Je betaalt er misschien meer premie voor dan wanneer je zelf eenmalig de brillen zou kopen. Verwacht je volgend jaar weinig zorgkosten te maken? Dan kan je overwegen of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Kijk in dat geval goed naar de kosten van de zorgpremie. In sommige gevallen is het goedkoper om die zorgkosten zelf te betalen. Veel gezinsleden willen ook graag samen één polis afsluiten. Dit is vaak makkelijk voor de betalingen en de administratie, maar toch is dit in de meeste gevallen niet het meest voordelig. Je maakt meestal niet van precies dezelfde zorg gebruik als je partner, waardoor je dus ook oververzekerd kunt zijn. 

Verhoog je eigen risico

Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit bedrag kan je tot 885 euro verhogen. Wanneer jij ervoor kiest om dit te verhogen, krijg jij een korting op jouw maandpremie. Je moet er dan wel eerst voor zorgen dat jij dat eigen risico zelf kunt betalen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager jouw maandpremie wordt.

GERELATEERDE BERICHTEN