Zo vind je de beste wasmachine

Door admin

Een wasmachine is één van die apparaten die je echt niet kunt missen in huis. Wanneer de wasmachine kapot gaat, wil je deze het liefst zo snel mogelijk vervangen. Toch moet je bij de aanschaf zeker niet over één nacht ijs gaan. Wil je geld besparen, dan kom je er vaak achter dat goedkoop duurkoop is. Wil jij direct de beste wasmachine kopen zodat je jarenlang kan profiteren van zijn kwaliteiten? Met onze tips vind jij in no time een nieuwe wasmachine die aan al jouw eisen voldoet.

Let op het vulgewicht

Kies je voor een wasmachine die is afgestemd op de grootte van jouw huishouden, dan heb je daar veel plezier van. Ben je single, dan heb je voldoende aan een vulgewicht van enkele kilo’s. Voor grote gezinnen is een wasmachine met een vulgewicht van minimaal 7 kilo echter de beste wasmachine. Dit vulgewicht zorgt er namelijk voor dat je grotere wassen kunt draaien. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook nog eens energie. En door energie te besparen, bespaar je ook geld. Dat is iets wat we met de stijgende energieprijzen allemaal wel kunnen gebruiken, ongeacht de grootte van ons huishouden.

Het toerental is belangrijker dan je denkt

Denk je dat het niet zoveel uitmaakt hoe hoog het toerental is tijdens het centrifugeren? Het toerental is belangrijker dan je denkt, want een hoog toerental zorgt er namelijk voor dat de was droger is nadat je de machine gedraaid hebt. Het hoeft dan minder lang aan het wasrek te drogen. Ook als je gebruik maakt van een droger profiteer je van een hoger toerental. De was hoeft namelijk minder lang in de droger waardoor je energie bespaart. Ga je een wasmachine kopen, let dan naast een hoog toerental ook op het geluidsniveau. Wie op zoek is naar een relatief stille wasmachine – want écht stil zijn ze nooit – kiest voor een wasmachine van 71 decibel of minder.

Let op het energielabel

Een duurzame wasmachine is niet alleen goed voor het milieu, je zal dit ook zeker merken in je portemonnee. Je kunt kiezen uit wasmachines met een energielabel A tot en met G. Een wasmachine met energielabel A+++ is de meest energiezuinige wasmachine. Wasmachines gebruiken veel stroom, maar met jouw keuze voor een hoog energielabel kun je het energieverbruik tot het minimum beperken. Wil je de goedkoopste wasmachine die aan al jouw eisen voldoen? Vergeet dan niet de prijzen van jouw favoriete wasmachine te vergelijken bij verschillende aanbieders. Wedden dat je zo direct tientallen euro’s bespaart?

Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!

GERELATEERDE BERICHTEN