Wat is een goede boxspring?

Door admin

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, een upgrade van je huidige bed of alleen naar een nieuw onderstel voor je matras dan kom je al snel terecht bij een boxspring als een reële optie. Maar wat is een boxspring precies en wat zijn de andere alternatieven? En welke aspecten van een boxspring zijn belangrijk om mee te nemen in de overweging?

Hieronder zullen wij kort de bovenstaande vragen beantwoorden.

Wat is een boxspring?

Tegenwoordig is een de term boxspring eigenlijk een verkeerde benaming. Toen de boxspring voor het eerst op de markt kwam, bestond het uit een houten basis met meerdere metalen veren bevestigd aan een metalen frame als matrasdrager. Daar bovenop werd dan een pocketveren matras geleverd. Toentertijd werd aangenomen dat deze veren voor extra comfort en ondersteuning zorgde.

Er zijn nog steeds bedrijven die de boxspring matrassen op de traditionele manier produceren, maar de meeste bedrijven gebruiken nu een houten constructie met latten die horizontaal over de breedte van het bed lopen met in het midden een verticale steunlat. Ook bevatten de matrassen helemaal geen veren meer, maar de naam boxspring is wel blijven hangen.

Heb je een boxspring nodig?

Een boxspring zelf is feitelijk gewoon een eenvoudige houten doos waar je je matras op legt. Je kan je dan afvragen of je het echt nodig hebt. Maar de vraag moet eigenlijk zijn; Waar ga ik mijn matras op leggen als ik geen boxspring heb? En wat past en goed bij mijn kamer als ik deze ga inrichten?

Er zijn verschillende opties om als basis te gebruiken voor je matras, bijvoorbeeld een eigen gemaakte basis (dit kan van elk materiaal gemaakt zijn), een simpele plank op poten of je kan er zelfs voor kiezen om het matras gewoon op de grond te leggen. Er zijn uiteraard nog vele andere opties, maar wij willen hier aangeven dat de meeste opties toch minder comfortabel en minder mooi zullen zijn dan de oude vertrouwde boxspring.

Een uitzondering hierop is een verstelbare bodem. Het nadeel hiervan is dat dit vaak erg duur is en dat niet elk matras hier geschikt voor is.

Waar moet je op letten bij een boxspring?

Besluit je om wel uiteindelijk een boxspring te gebruiken dan zijn er vele soorten met verschillen in het niveau, de functies, het in elkaar zetten en de gebruikte materialen. Bij een Auping boxspring kun je je goed verdiepen in al deze verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk is zowel comfort als het uiterlijk van een bed een zeer persoonlijke keuze.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

GERELATEERDE BERICHTEN