Is isolatieglas ook voor jouw woning een goed idee?

Door admin

Qua uitstraling van je woning maakt het allemaal niet zoveel uit. Of er nu enkel glas in je ramen zit of dubbel glas of misschien wel driedubbel glas. Waar je ook voor kiest, het zal er van een afstandje allemaal hetzelfde uitzien. Natuurlijk kun je als je wat preciezer kijkt wel zien dat er een verschil in zit, maar over het algemeen is dat echt geen reden om ergens niet voor te kiezen. Het is echter wel zo dat isolatieglas wel wat voordelen heeft ten opzichte van enkel glas. Ook in jouw woning kan het dus slim zijn om na te denken over of dat dan misschien toch wel de moeite waard is.

Beter isolerend

Dit is waarschijnlijk niet zo’n schokkend feitje, maar isolatieglas zorgt ervoor dat je woning beter geïsoleerd zal zijn dan daarvoor. Dit is natuurlijk erg prettig, want dit zorgt er dus ook weer voor dat je minder energie nodig hebt om je woning toch lekker warm of koel te houden. De warmte blijft namelijk beter binnen op koude dagen, terwijl je op warmere dagen juist kunt genieten van de koelte die beter binnen blijft. Dit bespaart je dus energie en gas en dus ook flink wat geld. Je kunt dus zeker het geld terugverdienen wat je ooit in isolatieglas geïnvesteerd hebt.

Betere verspreiding van de warmte

Verder valt er ook nog wel iets te zeggen voor de verspreiding van de warmte in je woning. Waar je met enkel glas vast wel eens hebt gemerkt dat het bij de ramen relatief koud is in de winter, hoeft dat met isolatieglas helemaal niet altijd zo te zijn. Het is over het algemeen een stuk behaaglijker in huis als er isolatieglas in de ramen zit in plaats van enkel glas. Zo hoef je het dus nooit meer koud te hebben, ook niet als je vlakbij een raam zit.

Voorkom beslagen ruiten

Iets wat ook veel voorkomt bij woningeigenaars is het feit dat ruiten beslaan. Je kunt hier vaak niet zo heel veel aan doen, maar het kan er wel voor zorgen dat je een stuk minder woonplezier hebt. Zo kun je bijvoorbeeld minder goed naar buiten kijken of vind je het er gewoon niet zo mooi uitzien. Hoewel het bij isolatieglas nog steeds mogelijk is dat er condensvorming optreedt, is de kans daarop wel een stuk kleiner dan bij enkel glas. Mocht je het dus erg vervelend vinden om naar beslagen ruiten te kijken, dan kan het dus ook de moeite waard zijn om eens te kijken naar alternatieven.

Is isolatieglas iets voor jou?

Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen van isolatieglas ten opzichte van enkel glas. Het enige nadeel zit hem er vooral in dat je wel wat geld moet betalen aan het glas zelf. Vervolgens is het vaak ook nog slim om een goede glaszetter langs te laten komen om het te laten plaatsen. Dit kost natuurlijk allemaal geld en daar moet je dan dus wel rekening mee houden. Uiteindelijk zul je echter wel geld besparen doordat je woning beter geïsoleerd is.

GERELATEERDE BERICHTEN