Beste 5 beveiligingscamera’s van 2022

Door admin

Je wilt natuurlijk een veilig gevoel als je bijvoorbeeld van huis bent of lekker ligt te slapen. Je wilt er toch niet aan denken dat er wordt ingebroken en dat een wildvreemde door je persoonlijke bezittingen snuffelt. Of dat wanneer je van huis bent thuis iets gaande is waar je geen weet van hebt. Gelukkig kun je het eenvoudig oplossen door niet alleen goede deursloten te installeren, maar ook door beveiligingscamera’s te plaatsen. Met beveiligingscamera’s kun je heel goed controleren wat er zich in en rondom het huis afspeelt en je kunt ook nog eens bewijsmateriaal verzamelen wanneer er sprake is van inbraak en diefstal. In onze blog vertellen we meer over beveiligingscamera’s en we zetten de beste modellen voor je op een rijtje.

Wat is goed om te weten over beveiligingscamera’s?

Beveiligingscamera’s kun je zowel binnen als buiten ophangen en je kunt kiezen voor exemplaren die er ook echt als een beveiligingscamera uitzien of je kiest voor een model die iets minder goed opvalt. Doorgaans kun je de beveiligingscamera’s voor thuis verbinden met het internet en met een abonnement kun je beelden opslaan en terugkijken. Via een app op je smartphone zou je ook live kunnen inloggen en kijken wat er zich in en rondom het huis afspeelt. Je kunt ze ook combineren met extra verlichting (bijvoorbeeld als je ‘s avonds opnames van buiten wilt maken) en met bewegingssensoren. Ondanks dat zijn veel beveiligingscamera’s uitgerust met infrarood, nachtvisie en zijn enkele modellen uitgerust met een bewegingssensor. Dan heb je alleen een camera, een stabiele internetverbinding en eventueel een abonnement op de dienstverlening van het merk van de camera nodig.

EufyCam 3; mooie en eenvoudig te gebruiken beveiligingscamera

De EufyCam 3 is een mooie en eenvoudig te gebruiken beveiligingscamera die op een accu werkt. De camera is ook uitgerust met kleine zonnepanelen en je hoeft ‘m dus niet continu op te laden. Je kunt meerdere camera’s met elkaar en het internet verbinden, zodat je via een app live kunt streamen. Je kunt ook waarschuwingen instellen dat de app een bericht geeft als de camera beweging constateert. Je kunt het systeem ook zo afstellen dat de camera niet alarmeert als er bekenden voor de deur of in de tuin staan. Dat voorkomt dat de camera onnodig vaak aangaat en opnames maakt. De opnames worden overigens lokaal opgeslagen op een intern geheugen van 16 GB. Dat is relatief weinig. Zeker als je veel opnames maakt. De camera heeft als pluspunten een brede kijkhoek, infraroodverlichting en een ingebouwde microfoon.

Eufy IndoorCam 2K; handige beveiligingscamera voor binnen

De Eufy Indoor Cam 2K is een populaire bullet die je in huis kunt plaatsen. Je kunt de camera neerzetten of ophangen en hij kan in een resolutie van maximaal 2K opnames maken. Een groot pluspunt is dat de camera 360 graden kan draaien. De beveiligingscamera heeft ook infraroodverlichting, een ingebouwde microfoon en een SD-kaart slot. Door er een SD-kaart in te plaatsen kun je opnames en foto’s opslaan en later terugkijken. Je kunt de camera ook met het internet verbinden en via de app kun je beelden live streamen. Je kunt opnames eventueel ook in de cloud bewaren en tot 30 dagen terugkijken. Als je de beelden langer in de cloud wilt bewaren heb je wel een betaalt abonnement nodig.

Beste 5 beveiligingscamera’s van 2022

Imou Bullet; goede beveiligingscamera voor buiten en in het donker

De Imou Bullet is een goede en meer traditionele beveiligingscamera die je met het internet kunt verbinden en via een app op de smartphone of een tablet op afstand kunt bedienen. Je kunt er ook een SD-kaart in stoppen om opnames en fotos op te slaan. De camera heeft een ingebouwde bewegingssensor en infraroodverlichting. Het is daarnaast ook één van de betere beveiligingscamera’s die je voor in het donker kunt gebruiken. Met de Imou Bullet heb je in het donker wel tot 30 meter helder zicht. De camera moet wel aangesloten op het netstroom en is uitsluitend geschikt voor buitengebruik. Bijvoorbeeld voor beveiliging van de tuin

Ring Stick Up Cam en Google Nest Cam

Zowel fabrikanten Ring als Google richten ook hun pijlen op beveiligingscamera’s. Die vooral qua prijs en functies aantrekkelijk zijn, maar op het gebied van kwaliteit het wel afleggen tegen merken zoals Imou en Eufy. Dat is niet heel negatief bedoeld, want de producten doen wel waarvoor ze gemaakt zijn. De Ring Stick Up Cam en Google Nest Cam zijn goede IP-camera’s die je heel eenvoudig kunt installeren en bedienen en met slimme functies kun je in het donker filmen, praten tegen de mensen of dieren die in je huis zijn en je kunt ook nog eens (tegen betaling weliswaar) opnames en foto’s opslaan in een cloud. Een groot voordeel is dat beide producten ook op een accu in plaats van stroom werken.

GERELATEERDE BERICHTEN