Natuurschutting

Door admin

Wanneer je de trotse bezitter bent van een mooie tuin dan vind je het vaak ook heel erg belangrijk dat de privacy gewaarborgd is als jij heerlijk op een zomerse dag in jouw zwemkleding in de tuin wilt zitten. Dan zit je niet te wachten op koekeloerende buren of voorbijlopende nieuwsgierige aagjes. Een erfafscheiding is dus belangrijk. Maar als je van groen en natuur houdt ben je vaak al aangewezen op een heg of bomenrij en dit vraagt weer veel onderhoudt. Gelukkig kun je nu ook beroep doen op een natuurschutting. Hier lees je alles over de natuurschutting.

Wat is een natuurschutting?

Een natuurschutting, het woord zegt het al maar deze is gebruikt van natuurlijke materialen. Denk dan bijvoorbeeld aan een schutting gemaakt van bamboe hout of wilgenschors. Je kunt ook rasters kopen waar je planten tegen aan kunt laten begroeien. Een natuurschutting is dus niet gemaakt van steen, kunststof of geperst hout maar van natuurlijke materialen. 

Het mooie van een natuurlijke schutting is dus dat het in werkelijk iedere tuin mooi kan staan. En het draagt bij aan een groener straatbeeld. Toch is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je overgaat tot het plaatsen en aanschaffen van een hekwerk om je tuin. Sowieso is het natuurlijk een hele flinke uitgave om een schutting aan te leggen. En je kunt je geld maar eenmaal uitgeven.

Kies de materialen

Wanneer je een natuurschutting wilt plaatsen is een juiste materiaalkeuze heel erg belangrijk. Zo is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Stel je woont op een hoek dan heb je een tuin die over het algemeen veel wind vangt. Die wind moet ook opgevangen kunnen worden en dan is het belangrijk om een materiaal te kiezen die dit ook aan kan. 

Daarnaast is het belangrijk dat als je een schutting op basis van hout kiest dat je kiest voor duurzaam hout. Dit omdat het hout van jouw schutting dagelijks te maken krijgt met de meest uiteenlopende weersomstandigheden. Dat kan zijn van regen tot harde storm, hagel en sneeuw. Als je kiest voor goedkoop hout heb je de kans dat dit sneller wegrot. 

Kies de materialen

Kijk naar de indeling van jouw tuin

Hoe ziet jouw tuin eruit? Heb je veel groen, struiken, planten of bomen? Dan wil je natuurlijk ook een natuurlijke schutting die hierbij past. Zowel qua kleur als qua stijl. Er zijn heel veel soorten natuurschuttingen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, dus voor iedere stijl tuin is er wel een mooie natuurschutting te vinden. 

Wanneer je van plan bent om een natuurschutting te kopen is het ook verstandig om eerst een plan te maken voor jouw tuin. Je kunt bijvoorbeeld bij het tuincentrum of bouwmarkt diverse proefstalen meenemen. Zo kun je ook visueel maken of datgene wat jij in gedachte hebt ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw tuin. En dit is natuurlijk wel belangrijk om te weten. Zo voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan iets waar je later helemaal niet blij mee bent. 

Heb geduld

Als je bijvoorbeeld kiest voor een natuurschutting gemaakt van een raster waar je bijvoorbeeld zelf een klimopplant tegenaan zet dan moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met dat het groentijd nodig heeft om aan te groeien. Dan is het dus zo dat het kan zijn dat je nog een tijd lang niet de volledige privacy hebt die je wel graag zou willen hebben. 

Maar aan de andere kant zijn ook daar weer oplossingen voor te vinden. Als jij het bijvoorbeeld vervelend vindt om gedurende langere tijd open en bloot te zitten in de tuin dan kun je ook ervoor kiezen om kant en klare natuurschuttingen te kopen met een begroeid raster. 

Deze schuttingen worden dus compleet geleverd en hoef je alleen nog maar op de juiste manier in de tuin te plaatsen. De kant en klare natuurschutting is een schutting die volledig groen begroeid is. Je hoeft dus niet meer maanden of nog langer te wachten tot de schutting eindelijk begroeid is. Op die manier kun je gelijk al genieten van een heerlijke begroeide natuurschutting zonder inkijk van de buren en overige voorbijgangers. 

Een natuurschutting is een mooi alternatief voor een reguliere tuinafscheiding. Zeker omdat het belangrijk is dat weer meer groen en natuurlijke elementen in het straatbeeld komen. Een natuurlijke erfafscheiding is echt een mooie toevoeging aan de tuin.

GERELATEERDE BERICHTEN