Kapok Kussen wassen

Door admin

Een goed hoofdkussen is heel erg belangrijk voor de nachtrust. Als je een lekker hoofdkussen hebt dan slaap je niet alleen heel erg lekker maar je zorgt er ook voor dat jouw hoofd de optimale ondersteuning tijdens het slapen krijgt. Dit voorkomt veel ellende voor de dag erna zoals nekpijn of hoofdpijn. Een goed hoofdkussen is dus essentieel. Een populair kussen is het kapot kussen. Dit komt door de unieke samenstelling van kapok. Maar je wilt natuurlijk ook regelmatig jouw beddengoed wassen alleen met een kapok kussen werkt dit net eventjes een beetje anders. In deze blog kun je daar alles over lezen.

Wat is een kapok kussen?

Een kapok kussen is een kussen die gevuld is met kapok. Dit is afkomstig van de kapokboom. Dit is een boom die alleen maar in de tropen voorkomt De vrucht van deze boom zijn stevige pluizen en deze pluizen worden dus in het kussen als vulmiddel gebruikt. Het pluis van de kapokboom is dus heel erg pluizig. Nog steviger dan bijvoorbeeld een vulling gemaakt van synthetisch materiaal.

Een kapot kussen biedt dus heel erg veel voordelen door zijn unieke eigenschappen maar toch moet je je ook een aantal dingen goed beseffen als je tot aanschaf overgaat van een kapok kussen. 

Waarom een kapok kussen kopen?

Als jij van plan bent om jouw slaapkamer eens flink onder handen te nemen door bijvoorbeeld een nieuwe boxspring of raamdecoratie te kopen dan kun je gelijk even de balans op maken door te kijken wat voor mogelijkheden je allemaal nog meer hebt door bijvoorbeeld te kijken naar het vervangen van het beddengoed en kussen. 

Ideaal moment om de boel eens een heerlijke opfrisbeurt te geven. Want het is heel erg belangrijk dat je dit regelmatig doet. Op een gegeven moment, hoe goed je het beddengoed ook verzorgt, verliest een hoofdkussen zijn stevigheid. Daar ontkom je helaas niet aan. Dus het is goed om jezelf af en toe te verwennen met een nieuw hoofdkussen of dekbed. 

Een kapok kussen is een echte verwennerij voor jou nek en hoofd. Dit door de stevigheid die kapok biedt maar ook het vermogen om zich aan te passen aan jouw lichaam. Dat is echt heel erg belangrijk want dit draagt bij aan een gezonde nachtrust. 

Het onderhoud van een kapok kussen

Het onderhoud van een kapok kussen

Nu komen we bij de kern van de vraag in dit artikel, hoe pleeg je onderhoud aan het kapok kussen en kun je het in de wasmachine doen ja of nee? Het antwoord is heel kort maar krachtig, het kussen kun je niet in de wasmachine doen. Als je dat doet valt de structuur van de kapok uit elkaar. En op die manier raakt de kapok beschadigd en verliest het zijn werking.

Het grote voordeel van kapok is dat het zelfreinigend is dus in principe hoef je het ook helemaal niet te wassen. Toch is het vaak het idee dat als het gewassen is dat het dan ook echt schoon is. Dat is logisch. Wat je zou kunnen doen om toch een fris gevoel te hebben bij het kussen is bijvoorbeeld een kussenhoes om het kapok kussen te doen. Deze kun je dan wel in de wasmachine doen. 

Een kapok kussen heeft dus niet een oneindige levensduur. Als je een kapok kussen goed onderhoudt kan hij ongeveer twee jaar mee. Het is dus niet een kussen dat je jarenlang nog kunt gebruiken en het is goed om je dat op voorhand wel te realiseren. 

Een betrouwbaar en stevig kussen

Als jij het belangrijk vindt om een betrouwbaar en stevig kussen te hebben dan zit je op het goede adres met een kapok kussen. Want een kapok kussen biedt voor jouw hoofd echt een heerlijke stevige ondersteunen, met name voor jouw nek is dit heel erg belangrijk. 

Een verkeerd hoofdkussen veroorzaakt namelijk heel erg veel klachten. Zelfs vervelende en heftige klachten zoals migraine worden daar vaak door veroorzaakt. Je moet je voorstellen dat er op jouw nek veel gewicht rust. En zeker als je ook nog beweeglijk bent in jouw slaap is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede ondersteuning hebt. 

En daar is het kapok kussen zeer zeker wel voor geschikt. Met een kapok kussen kun je genieten van een heerlijke nachtrust en word je lekker uitgerust wakker iedere dag.

GERELATEERDE BERICHTEN