Staalmathekwerk

Door admin

In de basis heeft een staalmathekwerk geen uitsteeksels of scherpe randen. De keuze voor een staalmathekwerk is dan ook een van de meest veilige vormen van beveiligen van je terrein. Helemaal als er ook kinderen en dieren op je terrein rond scharrelen. Mocht je toch de wens hebben om je terrein te beveiligen tegen over beklimming is dat natuurlijk wel iets dat tot de mogelijkheden behoort. In deze blog lees je meer over wat je allemaal kan doen met een staalmathekwerk.

Wat is een staalmathekwerk?

Iets dat je steeds vaker tegenkomt zijn staalmathekwerken. Dit is een ideale oplossing om je terrein mee af te zetten. Bij bedrijven zie je het al vaak gebruikt worden bij de omheining van hun bedrijventerrein, maar ook bij particulieren zie je de staalmathekwerken steeds vaker terug. De naam zegt het al. 

Dit hekwerk is gemaakt van een staalmatvulling. Hiermee krijgt het een robuust karakter. Het is een heel stevig hekwerk en is daardoor ook zeker goed bestand tegen vandalisme.

Waar is een staalmathekwerk allemaal voor te gebruiken?

Het is mogelijk een staalmathekwerk op verschillende manieren in te zetten. Je kan het als afscheiding gebruiken voor plekken waar niemand zou mogen komen of wanneer je een gevaarlijke plek af wil zetten. Ook om een parkeerplaats af te schermen zie je dat dit soort hekwerk vaak gebruikt wordt. 

Maar dat is op zakelijk gebied veelal het geval. Zoals eerder geschreven vinden particulieren ook vaak wel hun reden om gebruik te maken van een staalmat constructie. Denk hierbij dan aan de constructies die je tegenwoordig in veel tuinen tegen komt als het gaat om een terrasoverkapping. Een frame hiervoor kan heel goed gemaakt worden van een staalmat constructie.

Waar is een staalmathekwerk allemaal voor te gebruiken?

Terrasoverkapping met een staalmat constructie

Het is helemaal in de mode om een terrasoverkapping te hebben in je tuin. Hoe fijn is het als je zo een overkapping op een duurzame manier neer zou kunnen zetten. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een staalmat frame. Mocht je willen dat het niet alleen een overkapping zou worden, maar ook meteen een veranda dan zou je met behulp van duurzaam hout voor elkaar kunnen krijgen.

Wanneer je het frame hebt staan moet je er een dak op bouwen. Dit kan je weer met plexiglas of met doorzichtige golfplaten doen. Wanneer je daar gebruik van maakt hou je altijd nog wel wat zonlicht in je overkapping. 

Daarna zou je met duurzaam hout je veranda helemaal af kunnen maken door om de stalen constructie heen de veranda te gaan bouwen. Door de duurzaamheid van het frame en het hout kan je hier vele jaren van genieten zonder dat je daar maar al te veel tijd en moeite in hoeft te steken voor wat betreft het onderhoud. De materialen zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk gekozen

De erfafscheiding

Wanneer je er voor kiest om je bedrijventerrein van erfafscheiding te voorzien van een staalmathekwerk moet je weten dat zo een hekwerk helemaal naar wens en op maat gemaakt kan worden. Het hekwerk zal dan ook op maat worden afgemeten en geplaatst. 

Ook in de hoogte kan je behoorlijk variëren. Mocht je een staalmathekwerk willen gebruiken als erfafscheiding wil dat niet zeggen dat je alleen maar tegen de spijlen van het hekwerk aan hoeft te kijken. Je zou heel goed met behulp van wat gaas een klimop langs het hekwerk kunnen laten groeien. 

Hiermee zorg je er voor dat je tuin stevig afgescheiden is van de rest, maar toch een natuurlijke look heeft. Zo heb je niet het gevoel in en gevangenis beland te zijn, maar het gevoel van een mooie groene tuin waar je heerlijk in alle rust en privacy van kan genieten.

Veiligheid met kinderen

Een staalmathekwerk biedt ook veiligheid wanneer er kinderen rondlopen in de tuin die afgeschermd wordt met het staalmathekwerk. Er zitten geen scherpe randen of gekke uitsteeksels aan waardoor je kinderen en huisdieren zich niet kunnen verwonden of pijn kunnen doen. 

Het is zelfs zo dat de lage modellen van het staalmathekwerk al veel gebruikt worden bij de aanleg van nieuwe speelplaatsen of speeltuinen. Als het hekwerk ook de juiste hoogte heeft is het voor kinderen ook lastiger om er overheen te kunnen klimmen. Wanneer je met je kind in de speeltuin bent is het dus bijna onmogelijk dat je kind een andere kant op loopt als jij even met een andere ouder in gesprek bent.

GERELATEERDE BERICHTEN