Voordelen pelletkachel

Door admin

Het branden van hout in een mooie kachel is voor de meeste mensen het idee van pure romantiek. En dat is op zich ook wel begrijpelijk want alleen al de geur van vers brandend en smeulend hout onder het genot van een goed glas wijn geeft een fijn gevoel. Alleen als je van plan bent om een kachel te kopen om hout te stoken (of dit nu blokken hout of pellets zijn) is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Want welke kachel is nu het beste? Hier lees je alles over de pellet kachel. Wat de voordelen ervan zijn en wat je ervan kunt verwachten.

Een pelletkachel aanschaffen

Een pelletkachel is ideaal om heerlijk eenvoudig hout op te stoken om een ruimte te verwarmen. Dit kunnen diverse soorten ruimtes zijn. Zo is het dus ook zo dat een pellet kachel perfect is om bijvoorbeeld buiten in de tuin te plaatsen onder een terrasoverkapping. Een houtkachel leent zich perfect om in de tuin te plaatsen onder een overkapping. 

Stel je eens voor dat de zomer voorbij is en iedereen zit alweer warm in huis achter de verwarming maar jij zit hier in de tuin onder jouw terrasoverkapping met houtkachel te genieten van een goed glas wijn. Kun jij je dat voorstellen hoe fijn dat is? Met een goed verwarmde terrasoverkapping kun jij onder elke weersomstandigheid genieten van de tuin.

De voordelen van een pelletkachel

Maar voordat je overgaat tot aanschaf van een pelletkachel wil je natuurlijk wel weten welke voordelen de pelletkachel jou allemaal te bieden heeft. Een van de voordelen die de pelletkachel jou te bieden heeft is natuurlijk het warme en behaaglijke vuur. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar er zijn nog een paar voordelen te noemen van de pellet kachel.

De pelletkachel is namelijk niet zo duur in aanschaf en dat is wel heel erg fijn. Daarnaast is de pelletkachel heel makkelijk te gebruiken. Wat nog een bijkomend voordeel is dat is dat je geen traditionele schoorsteen nodig hebt met een pellet kachel. 

Een houtkachel is ook heel erg makkelijk om te plaatsen. Het is vrij eenvoudig allemaal. Daarnaast is de brandstof voor de pelletkachel ook prima te betalen en niet duur. Dit is natuurlijk ook wel belangrijk want je wilt niet failliet gaan op een pellet kachel.

De voordelen van een pelletkachel

De nadelen van de pellet kachel

Zijn er dan ook nog nadelen aan de pellet kachel? Ja helaas wel. Alhoewel de pellet kachel wel veel voordelen biedt. Eigenlijk is de pelletkachel niet zo geschikt voor mensen die dichtbevolkt wonen bijvoorbeeld midden in een woonwijk. Dit komt door de pelletkachel heel erg belastend is voor mensen met gevoelige longen. 

Als je dus in een omgeving woont met veel buren dan moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk geen vrienden zult maken met jouw pellet kachel. Maar goed, je bent natuurlijk wel vrij om een pellet kachel te plaatsen alleen als je op een avond van plan bent om te gaan stoken is het wel zo sociaal om even naar de wind te kijken hoe die waait en de buren in te lichten.

Wanneer je vrijstaand woont heb je hier uiteraard geen last van en kun je naar hartenlust stoken. Overigens komt er de laatste jaren steeds meer aandacht voor houtrook en de gevolgen hiervan. Maar als iedereen een beetje rekening met elkaar houdt en het klinkt misschien wat betuttelend, dan kunnen we er wel met zijn allen voor zorgen dat er nog jarenlang gestookt mag worden.

Als je wilt stoken en je woont in een drukke woonwijk probeer dan bijvoorbeeld wel te kiezen voor duurzaam hout. Dit houd brandt langer en geeft over het algemeen minder rookoverlast. En dat laatste is gewoon wel heel erg belangrijk.

Maak een goede afweging

Wanneer je van plan bent om een pelletkachel aan te schaffen dan is het heel belangrijk dat je jezelf wel goed voorbereidt. Je moet echt voor jezelf een goede afweging maken of je een hout of pelletkachel wilt en waar je deze wilt plaatsen. Denk na over een goede locatie en probeer voordat je gaat stoken rekening te houden met jouw directe omgeving. 

Een pelletkachel biedt heel veel mooie voordelen en door de aanschaf van een pellet kachel kun je heerlijk genieten van een knisperend haardvuurtje.

GERELATEERDE BERICHTEN