Voorkom krassen en kringen op jouw houten tafel

Door admin

Een keukentafel is gemaakt om urenlang aan te tafelen met je gezin, familie en vrienden. Als je een mooie houten tafel hebt, kan het echter een uitdaging zijn om deze tijdens het gebruik ook mooi te houden. Maar hoe bescherm je een houten tafel nou het beste? We geven je 3 tips!

Het oude vertrouwde tafelkleed

De makkelijkste manier om je houten tafel te beschermen tijdens etentjes, is met behulp van een tafelkleed. Vergeet al die zware en saaie tafelkleden van vroeger, de tafelkleden van nu zijn heel erg hip! Kies voor een neutrale kleur waarmee je de aandacht volledig op de rest van de decoratie vestigt, of ga juist voor een tafelkleed met een gewaagde print. Heb je een themafeestje of geef je bijvoorbeeld een kerstdiner? Dan is een tafelkleed in dat thema natuurlijk helemaal leuk. Je creëert direct sfeer met zo’n vrolijk tafelkleed op de tafel. Vind je het jammer om de houten tafel uit het zicht te onttrekken? Dan is een tafelbeschermer wellicht een beter idee.

Tafelbeschermer voor optimale bescherming

Het voordeel van een tafelbeschermer is dat je jouw houten tafel optimaal beschermt tegen krassen en kringen, maar je tafel zelf de eye catcher van de woonkeuken blijft. Kies bijvoorbeeld voor een doorzichtig tafelzeil waardoor je het hout goed blijft zien. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een tafelzeil van kwaliteit. Bestel je bijvoorbeeld een op maat gemaakte tafelbeschermer, dan weet je zeker dat het tafelzeil lang mee gaat en op geen enkele wijze afbreuk doet aan de looks van je tafel. Een goedkoop tafelzeil gaat vaak snel kapot en ziet er soms ook echt goedkoop uit. Dat wil je natuurlijk niet.

Sfeervolle placemats en onderzetters

Wil je wel de sfeer van een tafelkleed, maar de houten tafel niet volledig bedekken? Dan kun je altijd nog kiezen voor placemats. Net als tafelkleden zijn er tal van placemats in verschillende stijlen. Zo is er altijd een placemat te vinden die bij jouw woonstijl past. Met leuke thema placemats rond Halloween, Kerst of Pasen, draag je direct bij aan een feestelijke sfeer. Vergeet ook niet bijpassende onderzetters voor glazen, bloemenvazen en pannen te kopen zodat je tafel goed beschermd is. Het enige nadeel is dat je afhankelijk bent van je gasten of zij de placemats en onderzetters ook daadwerkelijk gebruiken en je tafel zo vrij blijft van lelijke vochtkringen. Dan zorgt een (doorzichtig) tafelzeil toch voor een betere bescherming van de tafel.

GERELATEERDE BERICHTEN