Waarom inbouwspots veel gebruikt worden in het interieur

Door admin

Als je het interieur gaat inrichten, heb je veel verschillende keuzes voor verlichting. Een van de veel gekozen mogelijkheden van verlichting, is het plaatsen van inbouwspots. Deze spots geven namelijk een zeer goede verlichting aan de woning en vallen daarnaast ook helemaal niet op. Om een goede keuze te maken voor de verlichting is het echter wel belangrijk om goed naar je interieur te kijken. In dit blog bericht willen we je graag meerdere redenen geven waarom inbouwspots veel gebruikt worden in het interieur.

Inbouwspots passen perfect in iedere ruimte

Op het moment dat je spotjes gaat plaatsen, hoef je vaak geen rekening te houden met de ruimte. Inbouwspots passen namelijk in vrijwel iedere ruimte. Je komt ze bijvoorbeeld tegen in keuken, maar ook in de badkamer. Ondanks dat het een vochtige ruimte is, passen badkamer spotjes perfect. Ze zorgen voor een fijne verlichting en hangen nooit in de weg. Hierdoor is het een perfecte verlichting voor de badkamer, maar ze passen ook perfect in andere ruimtes. Inbouwspots worden bijvoorbeeld ook vaak gebruikt in de keuken, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Hierdoor heb je meer ruimte om te koken. 

Inbouwspots zijn makkelijk te onderhouden

Een van de voordelen van inbouwspots is dat het erg gemakkelijk te plaatsen is. De lampen zijn namelijk erg klein, maar verlichten wel erg goed. Dit zorgt er direct voor dat je veel minder onderhoud hoeft te plegen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een grote hanglamp, hoef je inbouwspots niet schoon te maken van stof. 

Verschillende kleuren licht

De meeste lampen die in een interieur worden gebruikt kunnen maar een enkele kleur stralen. In sommige gevallen worden er dimmers geplaatst, maar dat is vaak dan ook alles. Met inbouwspots kun je echter meerdere kanten op. Bij veel spots heb je namelijk een keuze uit veel verschillende kleuren die je kunt gebruiken voor je interieur. Op deze manier kun je ze nog beter bij je gehele interieur passen.

Plaats de spots op veel verschillende plekken

Veel mensen denken dat inbouwspots enkel in het plafond geplaatst kunnen worden. Dit is eigenlijk helemaal niet het geval. De spots kunnen op enorm veel verschillende plekken in het interieur geplaatst worden. Uiteraard is het plafond een goede plek voor spots. Je krijgt zo de meeste verlichting van de spots. Wil je echter een specifieke plek verlichten? Dan kun je de spots ook op veel andere plekken plaatsen. Het is bijvoorbeeld leuk om een spot boven een kunstwerk of schilderij te plaatsen. Dit zorgt er direct voor dat deze nog beter opvallen in het interieur. Daarnaast kunnen de spots ook erg goed in de badkamer geplaatst worden!

GERELATEERDE BERICHTEN