Kunstgras zelf leggen? Gebruik dit stappenplan!

Door admin

Kunstgras is een erg goede vervanging van echt gras. Het heeft een veel langere levensduur en kent daarnaast veel minder onderhoud. Ook ga je bij kunstgras geen last krijgen van gele plekken en mollen. Kunstgras aanleggen in je tuin is daarom een zeer goede keuze. Om het kunstgras zelf te leggen, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. Deze willen we graag met je delen!

De ondergrond klaarmaken

Voordat je gaat beginnen met het leggen van kunstgras van https://www.kunstgrasgigant.nl/, ga je de ondergrond gereedmaken. Hiervoor verwijder je alle bladeren en eventueel oud gras. Als je alles tussen het zand uit hebt gehaald, ga je starten met het uitgraven van de grond. Dit doe je voor ongeveer 5 centimeter. Nu het uitgraven voltooid is, moet je de grond gaan egaliseren. Hiervoor kun je gemakkelijk een hark gebruiken. Vervolgens plaats je een zandbed. Leg deze aan voor 3 tot 5 centimeter dik. Gebruik hier altijd bestratingszand voor, zodat je zeker weet dat de ondergrond goed blijft. Nu hoef je enkel nog het onderdoek te plaatsen. Deze kun je op verschillende plekken vastzetten met kunstgras haken, zodat je ervan verzekerd bent dat het niet gaat verschuiven.

Kunstgras zelf aanleggen

Nu het onderdoek geplaatst is, kun je starten met het leggen van het kunstgras. Rol het kunstgras uit over het onderdoek. Leg als het nodig is de plooien recht. Let er vervolgens op dat de vleugen allemaal dezelfde kant op kijken, zodat je het mooiste en meest realistische gras krijgt. Is de oppervlakte breder dan 4 meter? Dan krijg je er altijd een naad bij. Hiervoor is het belangrijk dat je het kunstgras goed op elkaar aansluiten. 

Zet het kunstgras altijd goed vast

Je kunstgrasveld ligt er mooi bij, maar je bent nog niet helemaal klaar. Je gaat nu speciale kunstgras haken gebruiken om het veld vast te leggen. Sla de haken om ongeveer 50 centimeter in de mat om het gras vast te leggen. Vervolgens is het belangrijk dat je het kunstgras gaat opborstelen. Omdat de matten op rol geleverd worden, zijn de sprieten platgedrukt. Door het borstelen krijgt het kunstgras een mooie, levendige uitstraling. 

Nu lekker genieten!

Zoals je hebt gelezen, is het leggen van kunstgras helemaal niet zo moeilijk. Als je alle stappen op de juiste manier doorlopen hebt, ligt je kunstgrasveld binnen no-time. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kunstgras er stevig bij ligt. Spendeer daarom voldoende tijd aan het egaliseren van de ondergrond en het vastzetten van het gras. Tot slot kun je natuurlijk ook erg leuk de omgeving van de tuin gaan aanpakken, om direct een mooi geheel te verkrijgen!

GERELATEERDE BERICHTEN